Realizările lui Victor Ponta pentru Județul Iași, în numere și infrastructură. PRO România Iași (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Realizările lui Victor Ponta pentru Județul Iași, în numere și infrastructură. PRO România Iași (P)

GALERIE
Pro Romania
  • Pro Romania
- +

În contextul alegerilor din 6 Decembrie 2020, PRO România Iași prezintă un bilanț al guvernării Ponta, ca impact asupra bunăstării locuitorilor din județul Iași. Datele sunt publice și oficiale, furnizate de Guvernul României, prin INS, Direcția Județeană de Statistică Iași.

Criteriul ales este venitul salarial nominal mediu net lunar, exprimat în RON, în 2011 (Guvern PDL-UDMR-UNPR), în comparație cu anul 2015 (Cabinetul Ponta pleacă de la guvernare în urma incidentului Colectiv). 

În total, acest venit a urcat din 2011 de la suma de 1342RON la suma de 1798RON, după Guvernul Ponta. Agricultura, silvicultura și pescuitul au înregistrat o creștere de la 1021RON la 1447, în timp ce activitățile profesionale, științifice și tehnice au urcat de la 1584 la 2111RON.

Creșteri substanțiale ale veniturilor s-au înregistrat și în sănătate și asistență socială (de la 1339RON la 1796RON), învățământ (1596RON înainte de echipa Ponta și 2218RON la predarea mandatului), precum și în administrație publică și apărare și asigurări sociale din sistemul public (creștere de la 1776 la 2854RON).

Sectorul HoReCa, astăzi puternic afectat de criza economică gestionată catastrofal de Guvernul PNL, a văzut o creștere de la 759RON la 931RON, în timp ce activitatea de transport și depozitare a crescut de la 1373RON la 1596RON. Construcțiile aveau în 2011 un venit de 1107RON, urcând la 1222RON în 2015, în timp ce alte activități și servicii au urcat de la 859RON la 1259RON.

Tot în mandatul Ponta și în mandatul candidatului PRO România Iași, fostul Prim Ministru Iurie Leancă, a fost început gazoductul Iași-Ungheni.
Vedem cu numere oficiale și realizări concrete cum echipa condusă de Victor Ponta a avut un impact major asupra standardului vieții locuitorilor din județul Iași.

În anul 2013, exporturile au avut cel mai bun rezultat de după 1989, depășind pentru prima dată importurile și ajungând la cifra istorică de 49,6 miliarde de euro, cu agricultura și producția auto și a echipamentelor electrice ca vectori principali. 

În același an, producția agricolă a adus 18,5 miliarde de euro în economia românească.

În 2011, PIB-ul României se afla la 557,3 miliarde de lei, iar în 2015 se afla la 710,3 miliarde de lei. 

La sfârșitul lunii octombrie 2020, ministrul liberal Cîțu anunța un deficit bugetar de 67,27 miliarde de lei, adică 6,36% din PIB și pe 20 Noiembrie prevestea peste 7% pe anul următor. Echipa lui Victor Ponta a atins cel mai mic deficit bugetar din istorie. Să comunice domnul Cîțu care este acela, pentru o comparație cu gestionarea actualei crize.

PRO România aduce în prim-plan Venitul Minim de Criză pentru toți cei afectați de situația gravă în care ne-a adus Guvernul PNL. Trebuie să ieșim urgent din impas și, după cum am arătat, căci numerele sunt clare și nu mint, avem oamenii care să aducă din nou prosperitatea prin proiectele propuse. 

Avem o echipă de oameni cu mare experiență, avem cea mai bună echipă pentru județul nostru, cu nume ca Sorin Iacoban, Iurie Leancă, Dr. Iuliana Rățoi, Prof. Univ. Nicolae Boțu, fostul subprefect Bogdan Abălași, academicianul Ion Hadârcă și așa mai departe.

Pe 6 Decembrie vă chemăm să alegeți PRO România Iași pentru a repara ce au distrus actualii de la putere și pentru a aduce România înapoi pe drumul cel bun!

Comandat de PRO ROMÂNIA organizația județeană Iași, cod mandatar financiar 11200008

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.