anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Recidivistul Alin Anton

GALERIE
atleti-lps
 • atleti-lps
- +

 

Sportivul de la LPS Iaşi a făcut baremul pentru Campionatele Mondiale de juniori şi la 200 metri, după ce s-a calificat şi la 110 m garduri. Trei medalii de aur pentru ieşeni la CN şcolare şi victorii pe linie la “Gimnaziada”
 
La Bucureşti s-au desfăşurat campionatele naţionale şcolare de atletism, la care copiii de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi au avut din nou, ca şi la cele de juniori, prestaţii remarcabile. În fruntea topului se află acelaşi Alin Anton, care nu demult a reuşit să-şi facă baremul pentru Mondialele de juniori din Kenya la 110 m garduri, probă pe care a câştigat-o. Acum, elevul antrenoarei Rodica Dudău a recidivat la 200 m plat, câştigând cursa finală în 21,95 s şi realizând baremul pentru Kenya. Rămâne la alegerea antrenorilor de la lotul de juniori să aleagă proba la care va participa Alin la Mondiale.
 
Un alt titlu a fost obţinut de Cosmina Spiridon, la 3000 m, care a câştigat cu timpul de 10:09.00, rezultat remarcabil mai ales că sportiva antrenată de Viorel Popovici este la primul an ca junioară II şi, deci, a concurat cu fete cu trei ani mai mari. În fine, alţi doi sportivi ieşeni au obţinut primele două locuri la săritura în înălţime. Sorin Ionescu (antrenor, Marius Ghilase) şi Albert Finiş (pregătit de Isabela Tănase) au realizat aceeaşi săritură, de 1,98 m, câştigător fiind primul, la număr de încercări.  Alin, Cosmina şi Albert se pregătesc acum pentru Balcaniada de juniori, care va avea loc în week-end-ul următor, la Istanbul şi promit rezultate cel puţin la fel de bune.
* Tot la Bucureşti s-a disputat recent Olimpiada Gimnaziilor (Gimnaziada) competiţie de tetratlon pe echipe. LPS Iaşi  a câştigat atât la băieţi, cât şi la fete în următoarele echipe: Carmen Spânu, Diana Mangalagiu, Andreea Ştefanovici, Ramona Cap Mare, respectiv, Mihai Rădeanu, Denis Feraru, Ştefan Simota şi Silviu Mititelu. Cel mai bun sportiv pe ansamblul concursului a fost desemnat Mihai Rădeanu, pregătit de prof.  Rodica Dudău. La buna comportare a acestor sportivi au mai contribuit profesorii Gica Agafiţei, Laurenţiu Andone şi Viorel Popovici.
 

În imagine, sportivii şi antrenorii medaliaţi la “şcolari” 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.