Recidivistul Alin Anton

miercuri, 31 mai 2017, 01:43
2 MIN
 Recidivistul Alin Anton

 

Sportivul de la LPS Iaşi a făcut baremul pentru Campionatele Mondiale de juniori şi la 200 metri, după ce s-a calificat şi la 110 m garduri. Trei medalii de aur pentru ieşeni la CN şcolare şi victorii pe linie la “Gimnaziada”
 
La Bucureşti s-au desfăşurat campionatele naţionale şcolare de atletism, la care copiii de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi au avut din nou, ca şi la cele de juniori, prestaţii remarcabile. În fruntea topului se află acelaşi Alin Anton, care nu demult a reuşit să-şi facă baremul pentru Mondialele de juniori din Kenya la 110 m garduri, probă pe care a câştigat-o. Acum, elevul antrenoarei Rodica Dudău a recidivat la 200 m plat, câştigând cursa finală în 21,95 s şi realizând baremul pentru Kenya. Rămâne la alegerea antrenorilor de la lotul de juniori să aleagă proba la care va participa Alin la Mondiale.
 
Un alt titlu a fost obţinut de Cosmina Spiridon, la 3000 m, care a câştigat cu timpul de 10:09.00, rezultat remarcabil mai ales că sportiva antrenată de Viorel Popovici este la primul an ca junioară II şi, deci, a concurat cu fete cu trei ani mai mari. În fine, alţi doi sportivi ieşeni au obţinut primele două locuri la săritura în înălţime. Sorin Ionescu (antrenor, Marius Ghilase) şi Albert Finiş (pregătit de Isabela Tănase) au realizat aceeaşi săritură, de 1,98 m, câştigător fiind primul, la număr de încercări.  Alin, Cosmina şi Albert se pregătesc acum pentru Balcaniada de juniori, care va avea loc în week-end-ul următor, la Istanbul şi promit rezultate cel puţin la fel de bune.
* Tot la Bucureşti s-a disputat recent Olimpiada Gimnaziilor (Gimnaziada) competiţie de tetratlon pe echipe. LPS Iaşi  a câştigat atât la băieţi, cât şi la fete în următoarele echipe: Carmen Spânu, Diana Mangalagiu, Andreea Ştefanovici, Ramona Cap Mare, respectiv, Mihai Rădeanu, Denis Feraru, Ştefan Simota şi Silviu Mititelu. Cel mai bun sportiv pe ansamblul concursului a fost desemnat Mihai Rădeanu, pregătit de prof.  Rodica Dudău. La buna comportare a acestor sportivi au mai contribuit profesorii Gica Agafiţei, Laurenţiu Andone şi Viorel Popovici.
 

În imagine, sportivii şi antrenorii medaliaţi la “şcolari” 

 

 

Comentarii