„Recital Classic”, prima ediție la Petran Music School

duminică, 19 mai 2024, 09:57
3 MIN
 „Recital Classic”, prima ediție la Petran Music School

Petran Music School, împreună cu Asociația Excelență pe Portativ și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași organizează prima ediție a „Recitalului Classic”, un eveniment dedicat dezvoltării și promovării stilului muzical clasic la copii, ce va avea loc pe data de 19 mai 2024, începând cu ora 15:30, la Muzeul Unirii din Iași, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

Acest eveniment inaugural reprezintă o inițiativă importantă a școlii „Petran Music School”, având drept scop principal dezvoltarea aptitudinilor muzicale ale copiilor și promovarea muzicii clasice atât în cadrul școlii, cât și în comunitatea mai largă.

„Prin intermediul acestui concert, dorim să oferim elevilor noștri o platformă unde își pot exprima talentul și pasiunea pentru muzica clasică, contribuind astfel la formarea lor artistică și personală”, a menționat Petran Paveliuc, fondatorul „Petran Music School”.

Muzica clasică are un rol esențial în educația muzicală, oferind o bază solidă pentru dezvoltarea tehnicilor interpretative și a abilităților de ascultare și comunicare muzicală. Prin interpretarea operelor unor compozitori consacrați, elevii învață să aprecieze complexitatea și frumusețea acestui stil muzical, dobândind în același timp disciplina și răbdarea necesare pentru a excela în domeniul artistic.

„În cadrul concertului, elevii vor interpreta lucrări de referință ale muzicii clasice, acoperind o gamă variată de compozitori și stiluri. Programul va include atât piese instrumentale, cât și vocale, cum ar fi renumita „Habanera” din opera Carmen de Georges Bizet. Acest repertoriu diversificat va oferi publicului o experiență muzicală deosebită și va evidenția talentul și munca asiduă a tinerilor artiști. Pentru mine, acest eveniment reprezintă o nouă treaptă muzicală, pe care pășim în cadrul școlii și care, sunt sigură că va avea o continuare frumoasă cu realizări de succes”, a spus Nina Rotaru, coordonatorul recitalului.

Tinerii care vor evolua în cadrul primei ediții sunt: Răzvan Tonegaru, Raul Tonegaru, Maya Pleșcan, Ioana Gâmbuță, Adrian Ionescu, Măriuca Dimitriu, Măriuca Enache, Eva Durbacă, Ștefania Berescu, Elena Hanu, Ioana Diaconu, Ioan Bârzu, Mara Popescu, Maria Balaban Herman, Eva Enescu, Sebastian Paveliuc, Iustina Grosu, Ana-Maria Ciorap, Alexandru Buciumaș, Denise Stoleriu, Filip Macovei, Anais Cihodaru și Ilinca Duminică, coordonați de prof. pian Nina Rotaru, prof. vioară Nancy Sandu, prof. canto Maria Păuleț alături de invitații: prof. Constantin Neștian, prof. Eva Maria Gârlea și prof. vioară Patricia Iacob.

Prin organizarea acestui recital, „Petran Music School” dorește să sublinieze importanța educației muzicale în formarea copiilor și să promoveze muzica clasică ca parte integrantă a culturii noastre. Evenimentul este o oportunitate de a sprijini tinerii muzicieni în drumul lor artistic și de a încuraja publicul să aprecieze și să susțină talentul local.

Vă invităm cu drag să participați la acest eveniment deosebit și să vă bucurați de talentul și munca elevilor noștri, care s-au dedicat cu pasiune pentru a aduce muzica clasică mai aproape de inimile noastre.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii