anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 25.09.2022

Comunicat de presă (P)

Reclădim încrederea, guvernăm transparent!

GALERIE
Imagine Alexe
 • Imagine Alexe
- +

La o lună de la preluarea mandatului, Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, publică o serie de măsuri punctuale luate pentru deblocarea, eficientizarea activității ministerului și a instituțiilor aflate în coordonarea sa, răspunzând cu acțiuni prompte la problemele fierbinți de pe agenda publică a României.

”Ne-am asumat acum o lună guvernare și obiectivul nostru este să readucem normalitatea în activitatea guvernamentală, atât prin ritmul de lucru cât și printr-un alt tip de atitudine în rezolvarea problemelor.  

➢      În domeniul politicilor pentru mediu, am pornit operaționalizarea și dezvoltarea aplicațiilor informatice de urmărire a trasabilității lemnului - SUMAL și Inspectorul Pădurii, blocate intenționat de fosta guvernare PSD.

➢      Am dispus demararea achiziției de imagini satelitare pentru urmărirea în timp real a tăierilor de pădure și identificarea celor ilegale;

➢      Am prezentat public datele Inventarului Forestier Național - IFN Ciclul II, date ascunse de fosta Guvernare PSD mai bine de un an și am asigurat finanțarea pentru IFN Ciclul III; 

➢      Am dispus elaborarea unui act normativ pentru interzicerea exportului de bușteni în spațiul extra-comunitar.  

➢      Am inițiat controale ale Corpului de Control al Ministrului și Gărzii Naționale de Mediu în arii naturale protejate și la operatori economici a căror activitate generează impact semnificativ asupra mediului.

➢      Am operaționalizat Comisia Națională pentru Combaterea Schimbărilor Climatice, care va analiza oportunitatea declarării, de către România, a stării de urgență climatică.

➢      Deblocăm proiecte finanțate din fondurile europene, care redevin o sursă importantă a finanțare pentru România.

➢      Am redeschis dialogul cu mediul de afaceri și cu structurile associative, atât la nivelul prim-ministrului, cât și al ministerelor.

Cunoaștem nivelul de așteptare al românilor și întreaga echipă guvernamentală a PNL este preocupată să livreze cel mai performant act de guvernare pe care l-a avut România după Revoluție.

Trebuie să reparăm nedreptățile guvernărilor trecute și să eliminăm modul discreționar în care s-a dezvoltat țara.

România trebuie să depășească paradigma clientelară, tributară unor tătuci influenți care fac și desfac, dictează toată viața economică și socială a țării și să intrăm într-o epocă a transparenței, a dialogului cu toți cei implicați pe palierele decizionale, de la instituții, parteneri din societatea civilă, simpli beneficiari ai programului de guvernare liberal.

Când esti un guvern minoritar și îți propui reforme serioase și radicale în modul de gândire a administrației publice din România riscurile sunt mari, dar suntem oameni de bună credință și am convingerea că românii vor aprecia că viziunea noastră este a unei Românii sănătoase cu o dezvoltare sustenabilă”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Povestea vorbei de antrenor

Nicolae GRECU

Povestea vorbei de antrenor

Înţelepciunea populară ilustrată în fotbalul nostru cel de toate zilele.

opinii

Domnule președinte Iohannis, stopați falimentarea învățământului public românesc!

Eugen MUNTEANU

Domnule președinte Iohannis, stopați falimentarea învățământului public românesc!

Textul de mai jos reprezintă o scrisoare deschisă adresată domnului Klaus Iohannis, președintele României, care este îndemnat să respingă proiectul de reformă a învățământului.

Cauzele „Marii Îmbogățiri” a Europei occidentale moderne (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cauzele „Marii Îmbogățiri” a Europei occidentale moderne (I)

Cum dăm afară elefantul care a pătruns neinvitat în casele noastre

Dan CONSTANTIN

Cum dăm afară elefantul care a pătruns neinvitat în casele noastre

Facturile mari la energie nu creează decât frustrări în rândul populaţiei, fustrări care în viitor şi nu unul tocmai îndepărtat se pot transforma în revolte şi haos cu toate consecinţele nefaste ce ţin de aceste mişcări necontrolate.

pulspulspuls

Barosani ieşeni dependenţi de păcănenele. Toacă zeci de mii de lei pe noapte

Barosani ieşeni dependenţi de păcănenele. Toacă zeci de mii de lei pe noapte

Ehehe, băbăeţ şi bă fetiţe, apăi dacă voi credeaţi că boala asta a păcănelelor sau altor jocuri de noroc e doar una de tinerei duşi de-acasă sau cu floricele de porumb în căpăţână, apăi să ştiţi că treburile nu stau chiar aşa. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.