Reclădim încrederea, guvernăm transparent!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 01.12.2021

Comunicat de presă (P)

Reclădim încrederea, guvernăm transparent!

GALERIE
Imagine Alexe
  • Imagine Alexe
- +

La o lună de la preluarea mandatului, Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, publică o serie de măsuri punctuale luate pentru deblocarea, eficientizarea activității ministerului și a instituțiilor aflate în coordonarea sa, răspunzând cu acțiuni prompte la problemele fierbinți de pe agenda publică a României.

”Ne-am asumat acum o lună guvernare și obiectivul nostru este să readucem normalitatea în activitatea guvernamentală, atât prin ritmul de lucru cât și printr-un alt tip de atitudine în rezolvarea problemelor.  

➢      În domeniul politicilor pentru mediu, am pornit operaționalizarea și dezvoltarea aplicațiilor informatice de urmărire a trasabilității lemnului - SUMAL și Inspectorul Pădurii, blocate intenționat de fosta guvernare PSD.

➢      Am dispus demararea achiziției de imagini satelitare pentru urmărirea în timp real a tăierilor de pădure și identificarea celor ilegale;

➢      Am prezentat public datele Inventarului Forestier Național - IFN Ciclul II, date ascunse de fosta Guvernare PSD mai bine de un an și am asigurat finanțarea pentru IFN Ciclul III; 

➢      Am dispus elaborarea unui act normativ pentru interzicerea exportului de bușteni în spațiul extra-comunitar.  

➢      Am inițiat controale ale Corpului de Control al Ministrului și Gărzii Naționale de Mediu în arii naturale protejate și la operatori economici a căror activitate generează impact semnificativ asupra mediului.

➢      Am operaționalizat Comisia Națională pentru Combaterea Schimbărilor Climatice, care va analiza oportunitatea declarării, de către România, a stării de urgență climatică.

➢      Deblocăm proiecte finanțate din fondurile europene, care redevin o sursă importantă a finanțare pentru România.

➢      Am redeschis dialogul cu mediul de afaceri și cu structurile associative, atât la nivelul prim-ministrului, cât și al ministerelor.

Cunoaștem nivelul de așteptare al românilor și întreaga echipă guvernamentală a PNL este preocupată să livreze cel mai performant act de guvernare pe care l-a avut România după Revoluție.

Trebuie să reparăm nedreptățile guvernărilor trecute și să eliminăm modul discreționar în care s-a dezvoltat țara.

România trebuie să depășească paradigma clientelară, tributară unor tătuci influenți care fac și desfac, dictează toată viața economică și socială a țării și să intrăm într-o epocă a transparenței, a dialogului cu toți cei implicați pe palierele decizionale, de la instituții, parteneri din societatea civilă, simpli beneficiari ai programului de guvernare liberal.

Când esti un guvern minoritar și îți propui reforme serioase și radicale în modul de gândire a administrației publice din România riscurile sunt mari, dar suntem oameni de bună credință și am convingerea că românii vor aprecia că viziunea noastră este a unei Românii sănătoase cu o dezvoltare sustenabilă”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

1 Decembrie şi politica principiilor

Lucian DÎRDALA

1 Decembrie şi politica principiilor

Actul de la 1 Decembrie a fost, desigur, o concretizare a forţei numerice a românilor transilvăneni, după o luptă îndelungată şi într-un context politico-militar favorabil. Dar această concretizare nu se putea realiza în lipsa unor baze politice aşezate cu inteligenţă, de oameni care meritau cu prisosinţă calitatea de lideri ai comunităţii.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Radu PĂRPĂUȚĂ

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Când a început războiul, tata a fugit de la şcoala militară de la Făgăraş. Ca mulţi alţi colegi. Elevii-militari erau „carne de tun”, primii trimişi în linia întâia şi mureau... eins, zwei, drei. Au plecat şi au început să rămână pe la casele lor: care într-un sat, care în altul. Într-un sfârşit, a ajuns şi Tata în satul nostru.

Datorii de plătit

Alex VASILIU

Datorii de plătit

Ziua naţională a României, trecerea apropiată de la un an la altul ar trebui să ne îndemne la reflecţie şi acţiune în privinţa recuperării valorilor spirituale româneşti. Urgenţa scoaterii la lumină a documentelor muzicale şi despre muzică este evidentă permanent, dar mai ales în prima zi de decembrie, în ultima lună din 2021, subiectul merită readus în discuţie.

pulspulspuls

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

O veste scurtă şi vioaie, ca de ziua naţională, venită direct de la Bucale, cu trenul de noapte, prin intermediul STS-ului, servicu care a venit la Iaşi să monitorizeze sărbătorile dedicate marii zile de astăzi, care ne umple cu lacrimi de bucurie, nu alta. 

Caricatura zilei

UstuRoy

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.