Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Recomandări pentru a obține un spațiu de lucru cât mai ergonomic (P)

GALERIE
Ergonomia locului de munca
  • Ergonomia locului de munca
- +

Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă dau câteva recomandări, conform reglementărilor din domeniul Securității și Sănătății în Muncă, pentru a obține un spațiu de lucru cât mai ergonomic.

Reglați înălțimea scaunului până când picioarele dumneavoastră sunt plate pe podea, coapsele sunt paralele cu podeaua, șoldurile și genunchii formează un unghi de 90-110 grade.

Așezați-vă cu spatele lipit de spătarul scaunului. Distanța dintre spatele genunchiului și marginea șezutului scaunului trebuie să fie de două-trei degete lățime.

Dacă această distanță este prea mică sau prea mare, înseamnă că scaunul nu este cel mai indicat pentru dumneavoastră.

Spătarul scaunului trebuie să aibă suport lombar, acesta trebuie să se potrivească în curbura lombară a spatelui.

Unghiul de înclinare a spătarului ar trebui să fie de 90-110 grade.

Reglați cotiera scaunului până când brațul dumneavoastră se sprijină pe ea și formează la cot un unghi de 90-100 grade. Umerii trebuie să fie într-o poziție neutră și relaxați.

Așezați-vă astfel încât să fiți aliniat atât cu tastatura, cât și cu mouse-ul, în funcție de ceea ce este folosit cel mai frecvent. Poziționați mouse-ul cât mai aproape de tastatură pentru a evita rotirea umărului.

Monitorul trebuie să fie direct în față (pentru a evita întoarcerea capului).

Pentru cea mai bună poziționare ergonomică, partea superioară a monitorului ar trebui să fie ușor sub nivelul ochilor.

Distanța până la monitor trebuie să fie de 40-70 cm (un braț distanță).

Un braț reglabil pentru monitor vă permite să setați ecranul la înălțimea ideală, astfel încât să adoptați în mod natural o postură sănătoasă: spatele drept, umerii lăsați pe spate și pieptul în față.

Dacă folosiți un laptop, puteți utiliza un stand reglabil pentru a aduce displayul la înălțimea corectă și o tastatură și un mouse extern pentru a nu fi nevoiți să lucrați într-o poziție incorectă.

Birourile sit-stand reprezintă o adevărată descoperire în produsele ergonomice. Ele pot fi ridicate rapid, astfel încât să puteți sta în picioare pentru un timp, apoi coborâte din nou pentru a putea sta jos.

Pe baza studiilor sale de cercetare, prof. Alan Hedge recomandă următorul raport:

            20 de minute de stat jos (într-o postură bună)

            8 minute de stat în picioare

            2 minute de întindere (exerciții, mers etc).

Nu uitați, sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt pe primul loc!

Pentru o gamă diversificată de produse și servicii din domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, specialiștii din cadrul Grupului de Firme IAȘISTING vă stau la dispoziție.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lupta împotriva extremismului, pentru salvarea democrației

Alexandru LĂZESCU

Lupta împotriva extremismului, pentru salvarea democrației

Retorica cu privire la „amenințările la adresa democrației” a ajuns să fie privită cu suspiciune atât din cauza faptului că adesea e vorba de amenințări inventate, cât și pentru că poate fi utilizată ca paravan pentru justificarea acțiunilor împotriva vocilor incomode.

opinii

„Mahalaua celestă Ţicău”

Nichita DANILOV

„Mahalaua celestă Ţicău”

Totul e trasat drept, în unghiuri clare. Nici un hop, nici un dâmb. Când te gândeşti la humuleştean, te apucă disperarea. El era un om viu, gălăgios. Conturul lui nu era trasat din linii drepte, ci din linii strâmbe şi unghiuri ce-o luau pe arătură. Creangă era doar hopuri şi dâmburi.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

Ciprian IFTIMOAEI

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

Îi doresc României să fie o democraţie consolidată (democraţie cu adevărat liberală), cu oameni liberi şi prosperi, cu o economie competitivă pe plan european şi internaţional, protejată de actualul sistem de securitate (SUA şi NATO). Îmi doresc o Românie în care copiii să aibă şanse egale de acces la servicii educaţionale şi sănătate de calitate, în care persoanele vârstnice sunt respectate şi recompensate pe bază de pensii contributive, fără categorii socioprofesionale „speciale”.

„Românce” prin filme germane

Michael ASTNER

„Românce” prin filme germane

Ura, mi-am luat, în sfârşit, un televizor nou, cu sonor (cel vechi şi-l pierduse aproape complet!), l-am instalat, am descărcat, pe lângă app-urile gata instalate (YouTube, de pildă) şi cele cu mediateca ARD şi ZDF şi mi-am început sesiunea de iarnă 2023-2024 de vizionare de filme germane.

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri