anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Recomandări pentru a obține un spațiu de lucru cât mai ergonomic (P)

GALERIE
Ergonomia locului de munca
 • Ergonomia locului de munca
- +

Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă dau câteva recomandări, conform reglementărilor din domeniul Securității și Sănătății în Muncă, pentru a obține un spațiu de lucru cât mai ergonomic.

Reglați înălțimea scaunului până când picioarele dumneavoastră sunt plate pe podea, coapsele sunt paralele cu podeaua, șoldurile și genunchii formează un unghi de 90-110 grade.

Așezați-vă cu spatele lipit de spătarul scaunului. Distanța dintre spatele genunchiului și marginea șezutului scaunului trebuie să fie de două-trei degete lățime.

Dacă această distanță este prea mică sau prea mare, înseamnă că scaunul nu este cel mai indicat pentru dumneavoastră.

Spătarul scaunului trebuie să aibă suport lombar, acesta trebuie să se potrivească în curbura lombară a spatelui.

Unghiul de înclinare a spătarului ar trebui să fie de 90-110 grade.

Reglați cotiera scaunului până când brațul dumneavoastră se sprijină pe ea și formează la cot un unghi de 90-100 grade. Umerii trebuie să fie într-o poziție neutră și relaxați.

Așezați-vă astfel încât să fiți aliniat atât cu tastatura, cât și cu mouse-ul, în funcție de ceea ce este folosit cel mai frecvent. Poziționați mouse-ul cât mai aproape de tastatură pentru a evita rotirea umărului.

Monitorul trebuie să fie direct în față (pentru a evita întoarcerea capului).

Pentru cea mai bună poziționare ergonomică, partea superioară a monitorului ar trebui să fie ușor sub nivelul ochilor.

Distanța până la monitor trebuie să fie de 40-70 cm (un braț distanță).

Un braț reglabil pentru monitor vă permite să setați ecranul la înălțimea ideală, astfel încât să adoptați în mod natural o postură sănătoasă: spatele drept, umerii lăsați pe spate și pieptul în față.

Dacă folosiți un laptop, puteți utiliza un stand reglabil pentru a aduce displayul la înălțimea corectă și o tastatură și un mouse extern pentru a nu fi nevoiți să lucrați într-o poziție incorectă.

Birourile sit-stand reprezintă o adevărată descoperire în produsele ergonomice. Ele pot fi ridicate rapid, astfel încât să puteți sta în picioare pentru un timp, apoi coborâte din nou pentru a putea sta jos.

Pe baza studiilor sale de cercetare, prof. Alan Hedge recomandă următorul raport:

            20 de minute de stat jos (într-o postură bună)

            8 minute de stat în picioare

            2 minute de întindere (exerciții, mers etc).

Nu uitați, sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt pe primul loc!

Pentru o gamă diversificată de produse și servicii din domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, specialiștii din cadrul Grupului de Firme IAȘISTING vă stau la dispoziție.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.