anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Recomandările MAE pentru românii care vor să meargă în Bulgaria în această perioadă

GALERIE
turism, bulgaria, recomandari
 • turism, bulgaria, recomandari
- +

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Grecia sau Turcia că, prin punctul comun de frontieră Giurgiu - Ruse, în perioada 19 - 26 iunie, au loc pe tronsonul bulgar al Podului Prieteniei lucrări de reabilitare. Pentru a evita timpii mari petrecuți la graniță, MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei bulgare deschise traficului internaţional.

Pe timpul nopţii, segmentul de drum va fi liber pentru circulaţia rutieră, precizează MAE, într-un comunicat transmis luni. Conform sursei citate, pe timpul zilei, în zona de reparaţie a podului, traficul rutier se va desfăşura pe o singură bandă de circulaţie, fiind dirijat de indicatoare şi semnalizatoare rutiere.

Astfel, pentru perioada menţionată se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi pentru trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu - Ruse.

MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei spre Bulgaria
Pe acest fond, MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei bulgare deschise traficului internaţional, după cum urmează:

 la frontiera româno - bulgară: Giurgiu - Ruse, Calafat - Vidin, Negru Vodă - Kardam, Vama Veche - Durankulak, Lipniţa - Kainardja şi Dobromir - Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcţionare între orele 8,00 - 20,00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 tone), Ostrov - Silistra, Bechet - Oryahovo (ferry), Turnu Măgurele - Nikopol (ferry) şi Zimnicea - Svishtov (ferry) (ultimele două puncte cu program de funcţionare între orele 8,00 - 20,00);
la frontiera bulgaro - elenă: Kulata - Promachonas, Makaza - Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5 tone), Ilinden - Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala), Kapitan Petko Voivoda - Ormenion (ruta spre Alexandropolis), Zlatograd - Termes şi Ivaylovgrad - Kiprinos (ultimele două puncte doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 tone);
la frontiera bulgaro - turcă: Kapitan Andreevo - Kapikule, Lesovo - Hamzabeyli, Malko Târnovo - Derekoy (ultimul punct de trecere a frontierei prezintă o infrastructură redusă şi înregistrează în mod constant timpi măriţi de aşteptare).
De asemenea, MAE le recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zona punctului comun de frontieră Giurgiu - Ruse, iar conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteză adecvată şi să respecte cu stricteţe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod şi indicaţiile/ semnalele autorităţilor de control aflate la faţa locului.

În această perioadă este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de autocamioane, arată MAE.

Astfel, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi să menţină în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar companiile româneşti de transport internaţional de marfă / pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei şi asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

În acest context, MAE subliniază importanţa informării corecte a conducătorilor auto români, achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi achitării conforme a taxelor de drum de tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Conform MAE, informaţii relevante pentru deplasarea/ tranzitul prin Bulgaria pot fi obţinute şi prin accesarea următoarelor pagini de internet:

* privind vinieta electronică şi taxele de drum tip TOLL - www.bgtoll.bg/ro/;

* privind situaţia traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare - www.mvr.bg/gdgp/....;

* privind starea actuală a drumurilor - pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, pe pagina de internet a Agenţiei "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;

* privind regimul vamal la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677(Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei "Vămi" din Bulgaria - www.customs.bg/wps/portal/agency-en/home/info-citizens;

* privind starea vremii - www.weather.bg.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Bulgaria: +359879440758.

MAE recomandă şi consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro/node/51904, http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org şi www.mae.ro.

Sursa: digi24.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.