Recomandările polițiștilor pentru a fi în siguranță la Sărbătorile Iaşului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Recomandările polițiștilor pentru a fi în siguranță la Sărbătorile Iaşului

GALERIE
furt
  • furt
- +

Inspectoratul de Poliție Județean Iași aduce în atenția ieșenilor, dar și a pelerinilor o serie de recomandări pentru a fi în siguranță de Sărbătorile Iaşului:

1. Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate şi nu afişați ostentativ obiectele de valoare atunci când vă aflați în locuri publice.

2. Respectați regulile de circulație sau indicațiile polițiştilor rutieri, fie că sunteți conducător auto sau pieton. Atunci când sunteți la volan, purtați centura de siguranță, nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice şi adoptați o conduită preventivă.

3. Nu țineți portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor. Folosiți o borsetă în care să vă păstrați portofelul şi banii. Nu țineți banii în buzunarele laterale ale hainelor, sunt cele mai vulnerabile locuri.

4. Manevrați banii în interiorul poşetelor. Nu „arătați” hoților câți bani aveți la dumneavoastră când faceți cumpărături sau în orice alte condiții.

5. Mare atenție când vă aflați pe stradă ori ieşiți dintr-un magazin sau alt loc aglomerat, iar persoane străine se ciocnesc din greşeală de dumneavoastră. Aceştia pot fi uneori hoți, iar „coliziunea” este regizată. Controlați-vă imediat geanta, portofelul, chiar de față cu ei.

6. Evitați deplasările prin locuri izolate, cum ar fi ganguri, scurtături prin zone necirculate. Gândiți-vă că unui infractor nu îi trebuie mai mult decât 2-3 secunde pentru a vă smulge un lănțişor de la gât sau telefonul mobil din mână.

7. Nu consumați alcool în exces. Cele mai multe dintre faptele antisociale sunt generate de consumul de alcool. Pe stradă evitați discuțiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate. Nu ripostați la agresivitatea lor verbală!

8. Nu vă lăsați copiii nesupravegheați, întrucât se pot rătăci din cauza numărului mare de pelerini. Lăsați-le un cartonaş cu numărul dumneavoastră de telefon în buzunar.

9. Atunci când părăsiți autoturismul, nu lăsați la vedere, în interior obiecte de valoare: genți de voiaj, poşete, aparatură electronică, întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor.

10. Comercianților le recomandăm să păstreze sumele de bani asupra lor, pentru a evita sustragerea acestora.

Dacă ați fost victima sau martorul unei infracțiuni nu ezitați să anunțați cât mai urgent poliția la numărul de telefon de urgență 112 - apel gratuit. Încercați să rețineți cât mai multe detalii despre infractori: semnalmentele fizice, îmbrăcămintea și direcția spre care s-au îndreptat pentru a creşte astfel şansa recuperării bunurilor care v-au fost sustrase.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Dan CONSTANTIN

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Câteva idei despre preocupările estivale ale politicienilor  

Filmuletul zilei

opinii

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

Michael ASTNER

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

În loc de prefaţă, două însemnări de jurnal amnăşan.  

România lui Salvador Dali

Nichita DANILOV

România lui Salvador Dali

În Sectorul I al capitalei ne aflăm în plin surrealism. De fapt, acolo are loc un experiment, un performance făcut la o scară atât de mare, încât ar invidia-o orice performer. Căci, conform datelor statistice, Sectorul I al capitalei are în jur de 255.000 de suflete înregistrate oficial. 255 000 e cifră, pe care o poate lua în calcul chiar şi Big Data, care operează cu cifrele de ordinul sutelor de milioane şi chiar al miliardelor.

Pandemie şi senzualitate

Dana ȚABREA

Pandemie şi senzualitate

Deşi cu trimiteri evidente la carnal, spectacolul în regia lui Radu Afrim care-a câştigat premiul Uniter e poematic. Textul degajă senzualitate, imaginile video completează scenicul împlinit de trupesc cu peisaje umane caleidoscopice, reliefate prin efecte. Povestea se ţese din fragmente, cu actori care îşi expun umanitatea pe scenă sau ecran, care îşi ascund ori revelează inima, corporalitatea. Sunt foarte multe roluri, diverse, de compunere excentrică sau mai palpabile, pe adâncime sau mai exterioare, unele mai teatrale, altele filmice. În schimb, situaţiile scenice se volatilizează voit, într-un întreg fluid, eterizat, sub semnul unei detaşări implicate.

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.