Recompensă pentru studenţii de la Politehnică care se vaccinează
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Recompensă pentru studenţii de la Politehnică care se vaccinează

GALERIE
vaccinare, studenti, vladimirescu
  • vaccinare, studenti, vladimirescu
- +

Instituţia a decis ca cei vaccinaţi să fie scutiţi de plata cazării în cămin timp de o lună

 

Studenţii de la Universitatea Tehnică care sunt cazaţi în campus şi care vor face dovada vaccinării anti Covid-19 vor beneficia de o lună de cazare gratuită în cămin. Conducerea Politehnicii explică faptul că acest demers a fost luat deoarece se doreşte ca din următorul an universitar să fie cazaţi toţi studenţii în campus, iar în acest fel consideră că atât tinerii, cât şi cadrele didactice vor fi mult mai bine protejate. Decizia a fost luată ieri de către Consiliul de Administraţie al TUIASI. „Ne-am gândit iniţial ca studenţii să prezinte adeverinţele de vaccinare la momentul cazării, dar am luat în calcul faptul că poate există studenţi care nu au avut acces uşor la un centru de vaccinare în localitatea de reşedinţă. De aceea am stabilit ca dată limită de depunere a adeverinţelor 31.10.2021, pentru ca pe parcursul lunii octombrie tinerii să poată merge la oricare centru din Iaşi, fără programare”, a declarat conf.dr.ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de activitatea cu studenţii.

În acelaşi timp, rectorul Dan Caşcaval spune că a considerat mai oportună recompensarea celor care se vaccinează decât îngrădirea drepturilor celor care nu o fac, mai ales că nu există reglementări în acest sens. „Nu putem obliga studenţii să se vaccineze în niciuna dintre situaţiile care impun derularea activităţilor educaţionale. Însă, pentru că dorim să începem anul şcolar cu prezenţa completă a studenţilor, măcar la activităţile practice, deci cu ocuparea integrală a locurilor de cazare din campus, cred că recompensarea celor care se vaccinează cu gratuitatea cazării pentru o lună reprezintă o măsură stimulativă care poate asigura un mediu sanitar mai sigur în campus. Şi am putea stimula şi vaccinarea în rândul tinerilor, ceea ce va fi benefic pentru noi toţi”, a declarat prof.dr.ing. Dan Caşcaval. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.