anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Declaraţie de presă

Reconstrucția României deșertificate de PSD

GALERIE
OpreaPoza
 • OpreaPoza
- +

În aceste zile începem să aflăm amploarea dezastrului lăsat în urmă de guvernările Dragnea. Eșecul guvernelor PSD va fi suportat de noi toți, indiferent de culoarea politică, de preferințele noastre din cabina de vot.

Chiar dacă nu avem informații concrete, pe care le vor oferi misiunile de audit din ministere, știm că principalele atacuri ale PSD au fost la adresa economiei naționale, a statului de drept, a relațiilor noastre cu partenerii externi. Timp de 3 ani, Dăncilă, Dragnea, Orlando Teodorovici, Florin Iordache și alții de felul lor au deșertificat locurile pe unde au trecut. Nu există domeniu care să fi fost cruțat, nu avem nici un sector care să se afle pe plus.

Ca urmare a haosului creat și întreținut de PSD, riscăm să pierdem fonduri europene de sute de  milioane de euro! Evitarea acestei situații este o prioritate, pentru a nu mai aminti de alte miliarde de euro din 2020 pe care guvernarea Dăncilă le-a risipit de pe acum.

Prin cheltuirea abuzivă a fondurilor în scop electoral și pentru clientela politică, PSD a periclitat sănătatea tuturor românilor. Deficitul actual la Fondul Național Unic de Sănătate este de 9 miliarde de lei. Mai mult, nu sunt bani nici pentru programele de sănătate, nici pentru acoperirea bugetului Casei de Sănătate.

Au golit finanțele publice înainte de plecare, au făcut cheltuieli absurde, neacoperite legal, la toate nivelurile pe care le controlau. TAROM a plătit un avans de 900.000 de euro fără contract. Fondul de rezervă al Guvernului a fost și el cheltuit până la ultimul ban. Planul încasărilor din taxe înregistrează un minus de 11 miliarde lei. La colectarea contribuțiilor apare un deficit de încă un miliard. Bugetul de stat, al asigurărilor sociale și sănătății înregistrează mari deficite. Ele s-au acumulat în ultimii ani şi reprezintă amenințări pentru dezvoltarea viitoare.

Situația de la care pornim este a unei Românii periclitate de lăcomia, orbirea și incompetența unui grup care s-a crezut stăpânul țării. De aici începem munca de reconstrucție, de la un dezastru numit „România sub PSD“. PNL și-a asumat această misiune dificilă și trebuie să găsească soluții pentru viitorul României, un viitor al tuturor românilor.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Prea multe bune și rele în perspectivă se leagă de așteptata promovare a fotbaliștilot Politehnicii

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.