anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Record de cereri la buletine în primele 6 luni la Iași

GALERIE
dlep, eliberare buletin
 • dlep, eliberare buletin
- +

Serviciul de evidență a persoanelor a înregistrat în primele 6 luni ale anului 38.014 de cereri pentru eliberarea actelor de identitate sau a vizelor pentru stabilirea reședinței în creșetere cu 25% față de perioada similară a anului trecut.

 

Cereri eliberate în primele 6 luni ale anului 2021 - 30.387

Cereri eliberate în primele 6 luni ale anului 2020 - 24.738

Cereri eliberate în primele 6 luni ale anului 2019 - 34.508

Cereri eliberate în primele 6 luni ale anului 2018 - 32.915

Cereri eliberate în primele 6 luni ale anului 2017 - 30.731


"Au fost 6 luni foarte intense la Serviciul de evidență mai ales după eliminarea tuturor restricțiilor privind accesul în instituțiile publice. Numărul de cereri a depășit chiar și perioada anterioară pandemiei astfel încât vorbim de peste 38.000 de cereri procesate. 50% dintre solicitări au avut ca motiv expirarea perioadei de valabilitate iar 3.067 au fost pentru primul act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani. 877 persoane aflate în străinătate au obținut un nou act de identitate prin procură specială eliberată de către misiunea diplomatică a României fără a mai fi nevoite să vină în țară. În urma deplasărilor cu stația mobilă au fost puse în legalitate 2.795 de persoane din care 2.607 cu domiciliul în comunele arondate. În continuare accesul în sediu se face pe baza programărilor online direct pe siteul nostru www.dlep-iasi.ro-secțiunea Programare online evidența persoanelor, fiecărei persoane fiindu-i alocat un interval de 6 minute" - Marius-Constantin Bodoga(Director Executiv DLEP

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.