Record de vizitatori la Noaptea muzeelor in Iasi. Suntem pe primul loc in tara (GALERII FOTO)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Record de vizitatori la Noaptea muzeelor in Iasi. Suntem pe primul loc in tara (GALERII FOTO)

GALERIE
noaptea muzeelor, iasi
  • noaptea muzeelor, iasi
- +

Complexul Muzeal National "Moldova" a atras in noaptea de sambata spre duminica 21.250 de vizitatori. Au putut fi vizitate gratuit Muzeele Unirii, "M. Kogalniceanu", "Poni-Cernatescu", Viei si Vinului din Harlau si Palatul "Al.I. Cuza" de la Ruginoasa. Pe langa faptul ca au oferit gratuitate la vizitare, majoritatea insitutiilor muzeale mentionate au venit in intampinarea iesenilor cu mai multe evenimente cultural-artistice. Per total, suntem pe locul I în România.

GALERIE FOTO 1

"Nu ne-am aşteptat să fim chiar primii. Ne-am aşteptat să vină într-un număr mare – au fost într-un număr mult mai mare decât anul trecut, cu aproape 5000 mai mulţi vizitatori – şi ăsta e un lucru remarcabil. Vă daţi seama că suntem foarte bucuroşi, înseamnă că munca noastră este apreciată. Ne-a bucurat foarte mult această cifră şi avem încredere că există dorinţă din partea vizitatorilor să vadă noutăţi, lucruri spectaculoase. Cred că i-a determinat să vină în număr atât de mare faptul că am organizat foarte multe activităţi meta-muzeale, însemnând concerte, spectacole de dans, expoziţii nou deschise, expoziţii temporare.

GALERIE FOTO 2

Şi gratuitatea cred că i-a atras, dar nu s-au împotmolit ei într-un bilet de intrare la muzeu! Cred că a contat mai mult faptul că am organizat altceva decât se întâmplă în mod curent. Noi aveam în program şi deschiderea unui târg al meşteşugarilor, pe care l-am amânat însă pentru sfârşitul săptămânii viitoare. Deci, dacă aveam şi târgul, cred că depăşeam 25.000 de vizitatori!”, a comentat Lăcrămioara Stratulat, director al Complexului Naţional Muzeal „Moldova”.

GALERIE FOTO 3
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.