Record post-pandemie la Iași: 30 de cazuri de COVID-19 sub supraveghere la Spitalul de Infecțioase. La ce simptome să fim atenți?

vineri, 09 august 2024, 23:20
2 MIN
 Record post-pandemie la Iași: 30 de cazuri de COVID-19 sub supraveghere la Spitalul de Infecțioase. La ce simptome să fim atenți?

30 de cazuri de COVID-19 sunt sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Medicii menționează că nu se confruntă cu forme grave ale bolii și își exprimă mai degrabă îngrijorarea pentru vârstnici și persoanele cu alte comorbidități. Ei subliniază că, în acest moment, nu este cazul să ne alarmăm.

Situația în general nu este îngrijorătoare în acest moment 

„Din fericire, în prezent nu avem cazuri grave legate de patologia COVID. Există pacienți cu multiple comorbidități care, pe lângă afecțiunea principală, pot prezenta și patologii COVID. Acest fapt este determinat de scăderea imunității. Cu toate acestea, situația în general nu este îngrijorătoare în acest moment și nu reprezintă un motiv de alarmă. Totuși, monitorizăm situația cu atenție, ne dorim sănătatea populației și, dacă va apărea o problemă medicală semnificativă sau o situație excepțională, vom face anunțul corespunzător”, a declarat dr Florin Roșu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași.

COVID-19 a demonstrat că nu este influențat de sezon

Medicul explică faptul că, în prezent, nu există situații care să ridice îngrijorări în acest sens. Totuși, el subliniază că virusul SARS-CoV-2 și boala COVID-19 nu sunt de natură sezonieră. Deși infecțiile virale sunt adesea întâlnite în sezonul rece, cum ar fi toamna și primăvara, COVID-19 a demonstrat că nu este influențată de sezon.

„În prezent, avem 30 de pacienți care necesită supraveghere, fiind vorba de forme medii ale bolii. Există și pacienți care necesită internare, dar, pe lângă aceștia, cel puțin 15 pacienți se prezintă cu forme ușoare. Aceștia beneficiază de consult de specialitate din partea unui medic de boli infecțioase, de analize de laborator și radiologice. În urma acestor evaluări, pacienții primesc un tratament pe care îl pot urma acasă”, a declarat dr Florin Roșu.

Medicii recomandă persoanelor care prezintă simptome precum angină (dureri), febră, rinoree (nas curgător) și dureri musculare, care sunt caracteristice unei infecții gripale, să rămână izolate. Aceste persoane ar trebui să rămână izolate și, dacă este necesar să se deplaseze, să poarte mască de protecție pentru a-i proteja pe cei din jur.

Citiți și: 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii