Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

joi, 01 decembrie 2022, 14:31
1 MIN
 Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

Ninsoarea, viscolul şi ceaţa persistentă sunt principalele caracteristici climatice ale lunii decembrie, în timp ce valorile termice vor marca o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius faţă de ultima lună de toamnă, conform datelor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii susţin că în decembrie se pot înregistra şi temperaturi neobişnuite pentru această lună, de peste 15 – 20 de grade Celsius, dacă în zona ţării noastre pătrund mase de aer tropical ce produc creşteri spectaculoase ale valorilor termice.

Temperatura minimă absolută a lunii decembrie, din România, este -34,5 grade Celsius, înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 25 decembrie 1998.

Temperatura maximă absolută a lunii decembrie în România este 23,4 grade Celsius şi a fost înregistrată la Câmpina, în data de 5 decembrie 1985.

Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii din decembrie, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este de 349,5 mm, la Stâna de Vale, în anul 2021.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii