Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

RECTOR NOU LA UMF IAŞI! Prof.dr. Viorel Scripcariu a câştigat alegerile

GALERIE
scripcariu
  • scripcariu
- +

Prof.dr. Viorel Scripcariu este noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, conform primelor ierarhizări realizate azi-noapte de către Biroul Electoral al instituţiei de învăţământ superior.

La ora redactării acestui material, prof.dr. Viorel Scripcariu a câştigat alegerile pe muchie de cuţit, la distanţă mică de locul al doilea, ocupat de decanul Facultăţii de Medicină Dentară, prof.dr. Norina Forna. Diferenţa este una foarte mică şi faţă de următorii trei clasaţi, fiind cele mai strânse din istoria recentă a instituţiei de învăţământ superior medical.

60 dintre buletinele de vot nu au fost validate iniţial de către softul care calcula automat punctele şi ele au trebuit introduse manual pentru a putea calcula punctajul fiecăruia candidat în parte. Numărătoarea era finală la închiderea ediţiei.

Redăm în continuare lista candidaţilor, punctajul şi numărul buletine de vot în care aceştia erau pe prima poziţie - Viorel Scripcariu a obţinut 2665 de puncte, fiind primul pe 217 buletine de vot, Norina Forna a avut 2767 de puncte, fiind aleasă prima pe cele mai multe buletine, 241, Radu Iliescu a strâns 2801 de puncte şi 95 de poziţii întâi, Ştefan Georgescu 2825 de puncte, fiind primul pe 56 de buletine, în timp ce Smaranda Luminiţa Iancu a avut cu un punct mai mult, 2826, având 46 de poziţii întâi. Pe ultimele două poziţii s-au clasat Mihai Chiriţa, cu 3115 puncte şi 17 poziţii întâi, şi Dragoş Pieptu cu 3301 puncte şi 53 de poziţii I.

Prezenţă mare la vot

Profesorul Viorel Scripcariu are 58 de ani şi este medic primar, şef al Clinicii I Chirurgie Oncologică de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, fiind unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi din Iaşi.

Colectivul academic al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi şi-a ales în cursul zilei de ieri rectorul, membrii Senatului, şi ai Consiliilor Facultăţilor. A existat un interes mare la nivelul comunităţii academice a UMF în legătură cu votul care a fost organizat ieri. Din totalul de 838 de persoane care aveau drept la vot, s-au prezentat la urne până la ora închiderii, 21.00, un număr total de 728, ceea ce face ca prezenţa să fie de 86,87% la nivelul cadrelor didactice şi de 79,31% la nivelul studenţilor cu drept de vot.

Mai mult, din informaţiile oferite „Ziarului de Iaşi“ de mai mulţi votanţi, cât şi de organizatori, deşi au fost stabilite intervale orare în care membrii unor departamente sau ai altora să vină să îşi exercite dreptul la vot, şi în ciuda unei organizări eficiente, au fost momente cu cozi de peste 20 de persoane la fiecare buletin de vot: rector, senatori şi consilieri.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot, se pare că grosul votanţilor a venit în prima parte a zilei, când, pe Facultăţile de Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie şi Departamentele 1 şi 2 de la Facultatea de Medicină Generală s-au înregistrat prezenţe de peste 90%. În lipsa unor eventuale contestaţii, rezultatele voturilor vor fi oficializate de către Biroul Electoral şi vor fi transmise la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. 

Înainte ca noul rector, alături de cei şase prorectori pe care şi-i va numi şi de echipa de decani pe care va trebui să o desemneze din propunerile Consiliilor Facultăţilor, să îşi poată exercita atribuţiile, acesta trebuie să fie confirmat în funcţie de către ministrul Educaţiei, Adrian Curaj. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare. 

Vă reamintim că în cursa pentru rector s-au înscris şapte candidaţi, profesorii Viorel Scripcariu, Dragoş Pieptu, Radu Iliescu, Norina Forna, Ştefan Georgescu, Luminiţa Smaranda Iancu şi Mihai Chiriţa.

Aflaţi amănunte despre noul rector din acest articol:

EXCLUSIV: Noul rector al UMF Iaşi este prof.dr. Viorel Scripcariu (UPDATE)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri