anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rectorii din Iaşi se raliază împotriva buticurilor ce dau titluri de licenţă în şapte zile

GALERIE
rector
  • rector
- +

O poziţie tranşantă în acest sens a fost luată la ultimul Consiliu Naţional al Rectorilor.

Consiliul Naţional al Rectorilor a luat una dintre cele mai dure poziţii de până acum cu privire la educaţie şi formarea în învăţământul superior, după ce pe listele Ministerului Muncii, rectorii au descoperit că o serie de ONG-uri figurau ca fiind formatori cu competenţe de a oferi şi titluri de licenţă după programe de şapte săptămâni. Astfel, într-un comunicat de presă remis săptămâna aceasta, CNR a criticat această carenţă legislativă, cerând soluţionare de urgenţă a ei.

„CNR consideră că este de netolerat ca o calificare de nivel universitar 6 - licenţă, cum ar fi, spre exemplu, marketing manager, să poată fi obţinută în decurs de câteva zile/săptămâni, şapte zile pentru exemplul menţionat, fără nicio limitare în ceea ce priveşte specializarea de licenţă pe care cursantul ar trebui să o fi absolvit anterior, după plata unei sume câteodată derizorii - 195 de lei, către un furnizor de educaţie care nu s-a supus niciodată unei evaluări a calităţii sau a unui proces de acreditare“, se precizează în documentul citat.

Prof.dr. Dan Caşcaval, rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“, spune că măsura a fost descoperită după ce rectorii, inclusiv cei din Iaşi, au participat la o şedinţă săptămâna trecută, iar rectorul Mihnea Costoiu, fost ministru al Educaţiei, a primit un mesaj de la Ministerul Muncii cu privire la un posibil proiect. Pe lista respectivă figurau o serie de furnizori de formare, care puteau să ofere competenţe similare cu cele ale universităţilor, la nivel de licenţă.

„Erau o listă întreagă de competenţe şi în dreptul lor erau şi cei care furnizează astfel de servicii. Figurau şi universităţile acreditate, dar şi furnizor din categoria «ong-urilor şi srl-urilor», nu se preciza că oferea competenţe la nivel de cursuri de perfecţionare sau suplimentar celor de nivelul şase, licenţă, ci chiar de acel nivel, lucru care este teribil de periculos. Iar la acest comunicat rezonăm şi noi, cât şi tot mediul academic“, a declarat prof.dr. Dan Caşcaval. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.