anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Rectorul de la TUIAȘI, Dan Cașcaval, printre cei mai citaţi şefi de universitate din ţară

GALERIE
dan-cascaval
 • dan-cascaval
- +

Conform platformei Google Scholar, Dan Caşcaval are 1.255 de citări.

Rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI), Dan Caşcaval, este unul dintre cei mai citaţi rectori din ţară, conform platformei Google Scholar, acesta având 1.255 de citări. Astfel, în acest top, rectorul TUIAŞI se află pe prima poziţie atât la nivelul instituţiilor de învăţământ superior din Iaşi, dar şi la nivelul Alianţei Române a Universităţilor Tehnice din România (ARUT).

Comparativ, potrivit platformei, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban, are 190 de citări, în timp ce rectorul Universităţii Tehnice din Cluj - Napoca, prof. univ. dr. ing. Vasile Ţopa, are 283 de citări.

„Cred că un manager potrivit, să nu spun bun, trebuie să fi fost implicat efectiv în principalele activităţi ale entităţii pe care o conduce. Acest aspect devine şi mai evident în cazul universităţii, pentru care cercetarea este nu doar obligatorie, ci esenţială. Pentru mine cercetarea înseamnă mult mai mult, înseamnă pasiune. Activez într-un domeniu fascinant, ingineria biochimica şi biotehnologia, în care lucrez cu viaţa la nivel micro ca să obţin efecte la nivel macro. Cercetarea reprezintă o componentă definitorie a vieţii mele academice, nu doar o condiţionare a evoluţiei mele. Iar dacă rezultatele sunt recunoscute ca fiind importante de către comunitatea ştiinţifică internaţională, atunci satisfacţiile sunt pe măsură“, a specificat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Universităţile ieşene, în primele locuri la cercetare

De asemenea, TUIAŞI este una dintre cele mai bine cotate universităţi din ţară, aceasta fiind pe a cincea poziţie la nivel naţional după impactul cercetării în clasamentul The Transparent Ranking şi pe locul al treilea în rândul universităţilor tehnice.

Astfel, TUIAŞI a înaintat în acest clasament cu aproape 500 de poziţii, aflându-se în acest moment pe locul 1.789. Performanţa este una evidentă, având în vedere că topul anterior a fost publicat în urmă cu doar şase luni.

În acelaşi top se află şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, care este pe locul al treilea în ceea ce priveşte numărul de citări, depăşind TUIAŞI.

„În acest clasament sunt monitorizate 12.000 de universităţi din totalul celor aproximativ 20.000 câte sunt în acest moment în lume. Aceasta înseamnă că universităţile din România se plasează în primele 15% dintre cele monitorizate şi în grupul primelor 9% din totalul universităţilor existente. Rezultatele sunt surprinzător de bune, având în vedere gradul de finanţare al cercetării de la noi“, a declarat prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoştinţe.

Topul a fost realizat prin adunarea sumelor citării pe care le-au avut articolele ştiinţifice de la cei mai citaţi zece autori de la fiecare universitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.