anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Rectorul UMF, cetăţean de onoare al judeţului Iaşi

GALERIE
rectorViorelScripcariu
 • rectorViorelScripcariu
- +

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară de ieri, cu unanimitate de voturi, acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Iaşi” prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Decernarea titlului se va face de către preşedintele Consiliului Judetean Iaşi în cadrul unei ceremonii festive. „Prof.dr. Viorel Scripcariu a avut de-a lungul carierei sale o contribuţie substanţială în domeniul sănătăţii şi un aport substanţial în perfecţionarea cadrelor medicale în aria chirurgiei oncologice. Activitatea universităţii în timpul conducerii domniei sale a fost recunoscută atât de Casa Regală a României, cât şi de Preşedinţia României prin distincţia decoraţiei «Nihil Sine Deo» şi, respectiv, «Ordinul de merit pentru educaţie în gradul de înalt ofiţer». Prof.dr. Viorel Scripcariu a participat activ la ridicarea şcolii medicale româneşti, dar şi la formarea viitorilor săi profesionişti”, se arată în raportul de specialitate la proiectul de hotărâre privind acordarea titlului. Prof.dr. Viorel Scripcariu s-a născut la 4 noiembrie 1957 în Suceava.

După absolvirea studiilor liceale a urmat Facultatea de Medicină Generală a Institutului de Medicină şi Farmacie din Iaşi, pe care o finalizează în 1983. Acesta are competenţe în chirurgia laparoscopică, endoscopia digestivă diagnostică şi managementul serviciilor de sănătate. „Cercetările ştiinţifice s-au materializat în teza de doctor în ştiinţe medicale în 1997 şi în numeroase lucrări ştiinţifice şi didactice, înalt apreciate în ţară şi peste hotare. Rezultatele activităţii de cercetare au fost prezentate la peste o sută de forumuri ştiinţifice naţionale şi internaţionale”, au transmis reprezentanţii UMF Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.