Rectorul UMF e ferm: dr. Constantinescu poate intra la examen doar testat sau vaccinat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rectorul UMF e ferm: dr. Constantinescu poate intra la examen doar testat sau vaccinat

GALERIE
Răzvan Constantinescu
  • Răzvan Constantinescu
- +

Răzvan Constantinescu, cadrul didactic de la UMF anchetat în Comisia de Etică după ce ar fi denigrat universitatea, nu se poate prezenta la examenul pe care-l are pe 17 iunie dacă nu se vaccinează sau dacă nu îşi face un test pentru depistarea infecţiei cu COVID-19. 

Rectorul UMF, prof.dr. Viorel Scripcariu, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că nu există nicio circumstanţă în care profesorul ar putea veni la examen fără să respecte protocolul impus de universitate. Iar în toată sesiunea, care se va termina până la finalul acestei săptămâni, regulile au fost aceleaşi şi pentru studenţi, şi pentru profesori, şi pentru personalul administrativ: în sala de examinare se intră doar pe bază de adeverinţă de vaccinare, test negativ COVID-19, fie RT-PCR, fie antigen, sau cu o adeverinţă care să ateste că sunt în perioada de 90 de zile după trecerea prin infecţia cu SARS-CoV-2. „Este exclus să nu respect aceste reguli. Verificarea o vor face coordonatorul de disciplină sau decanul facultăţii”, a explicat prof.dr. Viorel Scripcariu.

„Cadrele didactice examinatoare şi personalul didactic auxiliar vor transmite decanatului facultăţii de care aparţin, înainte de participarea la examene, unul dintre documentele enumerate la art.1”, se precizează în protocolul universităţii. Într-un document apărut în spaţiul public, în care Răzvan Constantinescu prezenta ce a spus în faţa Comisiei de Etică, el specifica faptul că nu se va vaccina, nu se va testa şi va veni la examenul studenţilor săi. Şi Colegiul Medicilor din Iaşi a specificat că a primit mai multe plângeri cu privire la comportamentul din spaţiul public a dr. Răzvan Constantinescu.

CItește li: Medicul Răzvan Constantinescu acuzat că a denigrat Universitatea de Medicină din Iaşi

Plângerile vizează în special promovarea teoriilor conspiraţioniste anti COVID-19 şi au fost depuse atât la Bucureşti, cât şi la Iaşi. Cele de la Bucureşti au ajuns în urmă cu două luni de zile la Iaşi, iar dr. Liviu Oprea, preşedintele colegiului ieşean, a specificat că timpul de soluţionare a unei plângeri cu o complexitate medie este de maximum şase luni de zile. În prezent au loc audieri în toate speţele în care a fost reclamat dr. Constantinescu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.