anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Rectorul Universităţii Semmelweis din Budapesta va deveni Doctor Honoris Causa al UMF

GALERIE
Béla_Merkely
 • Béla_Merkely
- +

Prof.dr. Béla Merkely, rectorul Universităţii Semmelweis din Budapesta, va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF). Ceremonia de acordare a titlului va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 10.00, în Aula Centrului de Simulare „Prof. Univ. dr. Cristian Dragomir”. 

Conform reprezentanţilor universităţii, prof.dr. Béla Merkely este o personalitate proeminentă a lumii medicale internaţionale în domeniul cardiologiei intervenţionale. Este considerat a fi cercetător de top şi model pentru generaţii de studenţi, „profesorul Merkely s-a remarcat şi prin viziunea modernă cu care a trasat politicile de dezvoltare ale universităţii Semmelweiss, îmbinând tradiţia de 250 de ani a universităţii, cu strategia realizării unei reforme globale în domeniile educaţiei, cercetării şi sănătăţii”, au transmis reprezentanţii UMF.

Aceştia au comunicat şi faptul că este o onoare pentru universitate să îl primească în familia academică a UMF Iaşi pe rectorul Universităţii Semmelweis din Budapesta. „Domnia sa este rectorul celei mai vechi universităţi de ştiinţe medicale din Ungaria – Universitatea Semmelweis – care este pentru noi un model de reformă curriculară, universitate care pune accentul pe formarea medicală orientată spre practică, pe adaptarea continuă la cele mai complexe schimbări şi provocări în sănătate şi în învăţământul superior şi pe extinderea relaţiilor internaţionale, a numărului de studenţi şi de cursuri”, au mai spus reprezentanţii universităţii.

Activitatea profesorului Bela Merkely s-a concentrat şi pe infarctul miocardic şi, în calitate de fondator al programului maghiar de inimă artificială, a transformat Ungaria în lider mondial în transplantul de inimă pentru adulţi. Cele mai importante realizări ştiinţifice ale sale sunt în cardiologiai intervenţionale, tratamentul ne-farmaceutic al insuficienţei cardiace, imagistică invazivă şi neinvazivă în insuficienţa cardiacă, aritmii şi investigaţii clinice acute ale mecanismelor aritmiilor, factori endogeni vaso-activi, aritmogeni.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

Mihai CHIPER

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

A funcţionat vreodată Poarta Focşanilor conform raţiunii de securitate atribuite, aceea de apărare împotriva Rusiei? Nu!

opinii

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Gabriel MURSA

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Trăia o viaţă deşartă, anostă, lipsită de sens, o viaţă fără viaţă, cum ar spune O. Wilde. Îşi ducea traiul în singurătate, într-un trup părăsit de suflet, complet gol pe dinăuntru şi ros de rugina indiferenţei. Totul, inclusiv mângâierea blajină a soarelui de dimineaţă, îl apăsa ca o povară insuportabilă, iar înşiruirea monotonă a zilelor i se părea vânare de vânt, la fel ca Ecclesiastului, fiul regelui David. 

pulspulspuls

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primul uichend călduţ de la Iaşi, care de altfel a şi adus primăvara astronomică în târg, adicătelea cel care tocmai a trecut, cică ar fi adus, pe lângă boarea specifică trezirii naturii la viaţă şi ciripitul suav al păsărelelor, şi o vizită în oraş a unui dipotat de care sigur nu s-a mai auzit de multă vreme pe aici. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.