anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Rectorul Universităţii Tehnice şi-a prezentat raportul pe anul trecut

GALERIE
cascaval
 • cascaval
- +

Rectorul Politehnicii ieşene a prezentat în cursul zilei de ieri, 2 aprilie, raportul cu privire la starea universităţii în anul 2020.

Astfel, în cadrul unei şedinţe festive online a Senatului Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI), prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval a vorbit atât despre reuşitele pe plan academic şi administrativ ale anului trecut, dar şi despre aspectele care trebuie îmbunătăţite.

„Este un an care ne-a schimbat foarte mult modul de comunicare, de abordare a promovării. Evident că şi efectele comunicării s-au schimbat foarte mult şi a fost un an în care am căutat soluţii rapide să ne adaptăm acestui mers. În ciuda unui an aparte şi nedorit de nimeni, rezultatele anului trecut nu au fost rele. Va trebui să vedem cum vor fi cele de anul viitor, fiindcă în anul precedent am beneficiat şi de inerţia perioadei unde activitatea s-a desfăşurat normal“, a explicat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval în debutul discursului său.

Rectorul Politehnicii şi-a structurat prezentarea pe activităţile desfăşurate de către cele şase prorectorate ale TUIASI, fiind prezentate aspecte aspectele pozitive sau mai puţin pozitive legate de Activitatea didactică şi asigurarea calităţii, de Relaţii internaţionale, Cercetare, dezvoltare şi inovare, de Managementul resurselor, de Relaţia cu studenţii sau de Informatizare şi comunicaţii digitale.

Astfel, în cadrul prezentării, Dan Caşcaval şi exprimat dezamăgirea că, în contextul anului anterior, nu s-a reuşit introducerea de programe noi de studiu într-o limbă străină la studiile de licenţă, menţionând că acest lucru este perceptibil prin afluxul de studenţi care ar dori să vină la Politehnica ieşeană pe astfel de programe.

Tot legat de dorinţa tinerilor de a studia la TUIASI, rectorul a vorbit despre reuşita anului trecut, când au fost înregistraţi cei mai mulţi candidaţi pe locurile la buget din ultimii ani, fiind datorată, conform acestuia, noului sistem informatic de admitere. Totuşi, Dan Caşcaval şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la admiterea din acest an, având în vedere că există o serie de necunoscute.

Tot legat de admitere, rectorul a amintit şi de dorinţa celor din Republica Moldova de a studia la noi în ţară şi faptul că aceştia îşi depun dosarele la specializările mai puţin căutate de tinerii români.

„Am remarcat poate un paradox, dar este un interes al lor de a se îndrepta către domeniile mai puţin căutate de studenţii din România şi este foarte bine că se întâmpla aşa pentru că se compensează parţial scăderea numărului de studenţi de la facultăţile respective“, a explicat rectorul Dan Caşcaval.

În cadrul întâlnirii de ieri, rectorul a vorbit şi despre aşteptările legate de finanţarea învăţământului superior în perioada următoare, despre faptul că, până în prezent, au fost semnate peste 200 de acorduri, 137 cu universităţi din afara UE şi 94 intra-instituţionale, dar şi despre faptul că a fost continuat procesul de renovare a sălilor de lectură în campus, spaţiile de co-working şi că urmează să fie obţinute peste 250 de locuri suplimentare în campus după reabilitarea căminului T6, fiind accesate fonduri de la Ministerul Educaţiei.

La întâlnirea online de ieri, care s-a desfăşurat de la ora 10.00, au participat senatorii universităţii şi peste 100 de invitaţi. Şedinţa festivă a Senatului TUIASI a fost condusă de preşedintele forului academic, prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovizonul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Isărescu Ceai de Tei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X