Rectorul Universităţii Tehnice şi-a prezentat raportul pe anul trecut
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rectorul Universităţii Tehnice şi-a prezentat raportul pe anul trecut

GALERIE
cascaval
  • cascaval
- +

Rectorul Politehnicii ieşene a prezentat în cursul zilei de ieri, 2 aprilie, raportul cu privire la starea universităţii în anul 2020.

Astfel, în cadrul unei şedinţe festive online a Senatului Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI), prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval a vorbit atât despre reuşitele pe plan academic şi administrativ ale anului trecut, dar şi despre aspectele care trebuie îmbunătăţite.

„Este un an care ne-a schimbat foarte mult modul de comunicare, de abordare a promovării. Evident că şi efectele comunicării s-au schimbat foarte mult şi a fost un an în care am căutat soluţii rapide să ne adaptăm acestui mers. În ciuda unui an aparte şi nedorit de nimeni, rezultatele anului trecut nu au fost rele. Va trebui să vedem cum vor fi cele de anul viitor, fiindcă în anul precedent am beneficiat şi de inerţia perioadei unde activitatea s-a desfăşurat normal“, a explicat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval în debutul discursului său.

Rectorul Politehnicii şi-a structurat prezentarea pe activităţile desfăşurate de către cele şase prorectorate ale TUIASI, fiind prezentate aspecte aspectele pozitive sau mai puţin pozitive legate de Activitatea didactică şi asigurarea calităţii, de Relaţii internaţionale, Cercetare, dezvoltare şi inovare, de Managementul resurselor, de Relaţia cu studenţii sau de Informatizare şi comunicaţii digitale.

Astfel, în cadrul prezentării, Dan Caşcaval şi exprimat dezamăgirea că, în contextul anului anterior, nu s-a reuşit introducerea de programe noi de studiu într-o limbă străină la studiile de licenţă, menţionând că acest lucru este perceptibil prin afluxul de studenţi care ar dori să vină la Politehnica ieşeană pe astfel de programe.

Tot legat de dorinţa tinerilor de a studia la TUIASI, rectorul a vorbit despre reuşita anului trecut, când au fost înregistraţi cei mai mulţi candidaţi pe locurile la buget din ultimii ani, fiind datorată, conform acestuia, noului sistem informatic de admitere. Totuşi, Dan Caşcaval şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la admiterea din acest an, având în vedere că există o serie de necunoscute.

Tot legat de admitere, rectorul a amintit şi de dorinţa celor din Republica Moldova de a studia la noi în ţară şi faptul că aceştia îşi depun dosarele la specializările mai puţin căutate de tinerii români.

„Am remarcat poate un paradox, dar este un interes al lor de a se îndrepta către domeniile mai puţin căutate de studenţii din România şi este foarte bine că se întâmpla aşa pentru că se compensează parţial scăderea numărului de studenţi de la facultăţile respective“, a explicat rectorul Dan Caşcaval.

În cadrul întâlnirii de ieri, rectorul a vorbit şi despre aşteptările legate de finanţarea învăţământului superior în perioada următoare, despre faptul că, până în prezent, au fost semnate peste 200 de acorduri, 137 cu universităţi din afara UE şi 94 intra-instituţionale, dar şi despre faptul că a fost continuat procesul de renovare a sălilor de lectură în campus, spaţiile de co-working şi că urmează să fie obţinute peste 250 de locuri suplimentare în campus după reabilitarea căminului T6, fiind accesate fonduri de la Ministerul Educaţiei.

La întâlnirea online de ieri, care s-a desfăşurat de la ora 10.00, au participat senatorii universităţii şi peste 100 de invitaţi. Şedinţa festivă a Senatului TUIASI a fost condusă de preşedintele forului academic, prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.