anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Eveniment

Recuperarea: realizări şi dificultăţi (P)

GALERIE
Recuperare
 • Recuperare
- +

Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi  se desfăşoară ȋn perioada 21 – 26 martie 2022 ȋn format online webinar.

Aproximativ 1500 de medici din diferite specialităţi, dar şi fizioterapeuţi vor participa la lucrările celei de-a XX-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare ce se vor desfăşura ȋn format online webinar. Punctul central al manifestărilor este reprezentat de ConferinţaRecuperarea: realizari si dificultati”, care va fi acompaniată de ȋncă 5 cursuri si workshop-uri din specialităţile cardiologie, audiologie, ORL si ortopedie,  toate aceste manifestări fiind evaluate cu 50 de puncte de Educaţie Medicală Continuă (credite EMC) de către Colegiul Medicilor din România.
 
Nu există lucruri mai de preţ decât sănătatea oamenilor, iar Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi are o istorie lungă şi foarte prestigioasă atât în punerea la dispoziţia pacienţilor de servicii medicale de foarte bună calitate, cât şi în instruirea în permanenţă, prin programele şi acţiunile de educaţie medicală, de noi profesionişti capabili să asigure nivelurile de excelenţă necesare pentru a răspunde provocărilor medicale ale sec XXI.
Dezvoltările tehnologice realizate în permanenţă în cadrul instituţiei, dar şi achiziţionarea unor echipamente performante realizată în ultima perioadă, cum ar fi un aparat exoschelet pentru membrele superioare, un sistem robotizat pentru recuperarea membrului superior şi un sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului, destinat pentru evaluarea şi reabilitarea mersului pacienţilor şi evaluarea online a parametrilor mişcării, care vor fi operate de specialiştii de înaltă calificare din cadrul Spitalului vor reprezenta în permanenţă motivaţii puternice pentru menţinerea la cote înalte a educaţiei medicale ştiinţifice la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi”, a declarat D-na Ec. Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi Preşedintele Conferinţei.
 
De-a lungul a mai bine de o săptamână de lucrări ştiinţifice de mare calitate, aproximativ 200 de lectori vor prezenta cele mai noi informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie, orl. 
 

Temele principale ale manifestărilor sunt:

• Obezitatea de la prevenție la recuperare în pandemia Covid-19
• Noţiuni fundamentale în chirurgia endoscopică rinosinusală
• Screeningul auditiv și urmărirea pentru diagnosticul surdității
• Actualități în cardiologie 
• Noțiuni fundamentale în chirurgia osului temporal
• Metode şi tehnici moderne în recuperarea afecţiunilor membrului superior
• Interferențe în Artrita reumatoidă
• Actualități în neurologie
• Reabilitarea pulmonară în epoca covid-19: o provocare de echipă
• Provocări în managementul spondiloartritelor
• Actualități în scleroza multiplă
• Riscuri ocupaționale în sistemul medical
• Strategii terapeutice in sindroamele vestibulare periferice
• Actualități în Ortopedie – Traumatologie
• Actualități în fizioterapie
 
Materialele ştiintifice prezentate ȋn acest context vor fi integrate într-un volum cu ISBN la o editură acreditată de către Colegiul Medicilor din România. Evenimentul este dedicat profesioniştilor ȋn domeniul sănătăţii.
 
Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la adresa  www.recuperareiasi.ro 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.