Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Rednic pleacă, vine Pancu

GALERIE
pancu-daniel-coach
  • pancu-daniel-coach
- +

 

Ajuns la final, contractul dintre antrenorul care a condus Politehnica în acest sezon şi clubul ieşean nu a mai fost prelungit. Fostul mare internaţional format la Iaşi are şanse mari de a prelua conducerea tehnică a echipei

 

Salvată de la retrogradarea din Liga I de fotbal în birouri, Politehnica Iaşi se mişcă pentru a pregăti viitorul sezon, care va începe peste două săptămâni. Primul pas făcut a fost pe direcţia băncii tehnice. Ieri dimineaţă s-a anunţat că înţelegerea cu Mircea Rednic, care a expirat la finalul campionatului încheiat miercuri, nu se va prelungi. Despărţirea s-a făcut elegant din partea clubului, fiind postate mesaje de mulţumire la adresa tehnicianului care a condus Poli începând cu luna ianuarie. Rednic a discutat în ultima perioadă în repetate rânduri cu fanii acţionari dinamovişti din „Peluza Cătălin Hâldan” care doresc revenirea lui la clubul la care s-a consacrat.

Pregătită de plecarea lui Mircea Rednic, Poli a intensificat apoi discuţiile legate de aducerea unui nou antrenor. După ce mai multe variante tatonate s-au închis rapid, din varii motive, incertitudinea financiară a clubului fiind o cauză majoră, în lupta finală au rămas Daniel Pancu, Laurenţiu Roşu şi Adrian Mihalcea. La acel moment, Pancu a fost opţiunea pe care s-a mers, din mai multe motive. Primul ar fi ataşamentul ridicat faţă de Iaşi avut de jucătorul născut în oraş şi crescut la Poli, care a jucat în barajul de promovare de la Braşov, din 1995, când nu avea 18 ani şi a debutat în prima ligă în “alb-albastru”, în acelaşi an. Oriunde a evoluat apoi, Pancu a făcut reclamă intensă oraşului natal, unde are o casă, şi Politehnicii, căreia i-a adus în conturi 500 000 de euro, prin vânzările la Rapid Bucureşti, Cesena şi Beşiktaş Istanbul şi prin donaţiile sale directe. Un alt aspect care a contat este potenţialul de antrenor întrevăzut de mulţi în cel care a furat meserie de la „monştri sacri” precum Mircea Lucescu ori Vicente del Bosque şi care este extrem de pasionat de meserie. De pomină este faptul că “Diamantul de Nicolina” studia personal, în amănunt, în perioada în care lucra la Rapid, până şi echipele de Liga a III-a pe care giuleştenii urmau să le întâlnească. Direcţionarea spre Pancu a fost determinată şi de alte atuuri: capacitatea motivaţională ridicată a acestuia, prestanţa de fost fotbalist important pe care o are în orice vestiar, pretenţiile financiare decente, setea uriaşă de a demonstra că poate reuşi şi în cariera de antrenor, nu numai în cea de jucător. Se speră că toate aceste elemente pot compensa lipsa de experienţă a antrenorului Pancu, cel care a lucrat până acum doar la Rapid. Anul trecut a reuşit promovarea în Liga a II-a, iar în acest sezon a fost înlocuit de Dan Alexa, într-un moment în care giuleştenii aveau şanse reale de promovare. Schimbarea lui Pancu, trecut preşedinte la clubul de sub Podul Grant în ultima perioadă, nu a adus rezultate. Deşi au început play-off-ul la un punct de promovare, unde fuseseră aduşi de “Pancone”, “vişiniii” nu numai că nu au recuperat decalajul mic, dar au şi încheiat pe ultimul loc, cu o singură victorie din cinci meciuri, la două puncte de echipa care a mers la baraj, Mioveni.

Ieri, Pancu a ajuns în Iaşi pentru discuţiile finale, care erau aşteptate a fi purtate fie ieri târziu, după ora închiderii ediţiei, fie astăzi. Foarte probabil, Mihai Chirica, primarul Iaşului, care ar putea da o puternică lovitură de imagine înaintea alegerilor de luna viitoare dacă îl readuce acasă pe cel mai valoros produs fotbalistic local din toate timpurile, va avea un cuvânt greu de spus în concretizarea tratativelor. Dacă nu apare nimic neprevăzut, fostul internaţional va semna un contract cu Politehnica săptămâna viitoare, după ce îşi va rezilia contractul de preşedinte pe care îl are cu Rapid Bucureşti.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri