Reducem Poluarea – Protejăm viața! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Reducem Poluarea – Protejăm viața! (P)

GALERIE
Al1
  • Al1
- +

Înainte de ridicarea stării de urgență și revenirea societății la un ritm normal de activitate, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, reiterează apelul către autoritățile publice locale de a implementa cu strictețe măsurile din planurile pentru calitatea aerului și combaterea fermă a poluării în marile aglomerări urbane:

”Nivelul poluării în Europa și în România a scăzut considerabil în ultimele săptămâni, principalele cauze fiind reducerea traficului auto și a activității industriale.

Cu toții am simțit o îmbunătățire considerabilă a calității aerului din marile aglomerări urbane, orașe ce în mod normal plătesc tribut industrializării și mai ales traficului rutier.

Pe 15 mai încetează starea de urgență și totodată o mare parte din restricțiile asociate cu această perioadă, iar îngrijorarea mea și a specialiștilor este să nu revenim la cifrele alarmante din ultimii ani.

Am avut în această perioadă discuții cu mulți primari de orașe din România pentru a întocmi și implementa planurile de calitate a aerului și totodată să monitorizeze exigent îndeplinirea obiectivelor și atingerea țintelor și indicatorilor asumați: reducerea poluării, ridicarea procedurii de infringement împotriva României și creșterea calității vieții în marile aglomerări urbane!

Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât avem condamnarea Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru depășirile constante de PM10 din București și i-am solicitat în acest sens primarului general al Capitalei un plan de măsuri ferme, cu efect imediat în reducerea acestor poluanți.

Nu ne jucăm cu viața oamenilor și încă din ianuarie le-am solicitat administrațiilor locale din marile orașe ale României să trateze cu maximă seriozitate fenomenul poluării și să elaborez rapoarte de sănătate publică pentru a studia corelația între poluare și incidența bolilor cardiovasculare, pulmonare, etc.

Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.