Reducem Poluarea – Protejăm viața! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Comunicat de presă (P)

Reducem Poluarea – Protejăm viața! (P)

GALERIE
Al1
  • Al1
- +

Înainte de ridicarea stării de urgență și revenirea societății la un ritm normal de activitate, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, reiterează apelul către autoritățile publice locale de a implementa cu strictețe măsurile din planurile pentru calitatea aerului și combaterea fermă a poluării în marile aglomerări urbane:

”Nivelul poluării în Europa și în România a scăzut considerabil în ultimele săptămâni, principalele cauze fiind reducerea traficului auto și a activității industriale.

Cu toții am simțit o îmbunătățire considerabilă a calității aerului din marile aglomerări urbane, orașe ce în mod normal plătesc tribut industrializării și mai ales traficului rutier.

Pe 15 mai încetează starea de urgență și totodată o mare parte din restricțiile asociate cu această perioadă, iar îngrijorarea mea și a specialiștilor este să nu revenim la cifrele alarmante din ultimii ani.

Am avut în această perioadă discuții cu mulți primari de orașe din România pentru a întocmi și implementa planurile de calitate a aerului și totodată să monitorizeze exigent îndeplinirea obiectivelor și atingerea țintelor și indicatorilor asumați: reducerea poluării, ridicarea procedurii de infringement împotriva României și creșterea calității vieții în marile aglomerări urbane!

Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât avem condamnarea Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru depășirile constante de PM10 din București și i-am solicitat în acest sens primarului general al Capitalei un plan de măsuri ferme, cu efect imediat în reducerea acestor poluanți.

Nu ne jucăm cu viața oamenilor și încă din ianuarie le-am solicitat administrațiilor locale din marile orașe ale României să trateze cu maximă seriozitate fenomenul poluării și să elaborez rapoarte de sănătate publică pentru a studia corelația între poluare și incidența bolilor cardiovasculare, pulmonare, etc.

Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Artificii

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.