Reduceri de impozite pentru proprietarii de imobile folosite în activităţi economice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Reduceri de impozite pentru proprietarii de imobile folosite în activităţi economice

Două şedinţe de Consiliu Local vor avea loc în aceeaşi zi.

GALERIE
sedinta Consiliul local Iasi
  • sedinta Consiliul local Iasi
- +

Consilierii locali se vor reuni în două şedinţe extraordinare în aceeaşi zi. Reuniunile vor avea loc mâine, iar ambele se vor desfăşura în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei. În prima şedinţă, consilierii vor stabili componenţa comisiilor de specialitate ale Consiliului Local (CL), foruri în care trebuie dezbătut fiecare proiect de hotărâre înainte de a intra pe ordinea de zi într-un plen al CL. 

Deliberativul local va avea opt comisii structurate pe domenii precum: urbanism, economie, cultură, sănătate, muncă şi protecţia socială, tineret şi sport, protecţia mediului şi, nu în ultimul rând, juridic. O comisie poate avea până la 9 membri, iar un consilier local poate face parte din cel mult 3 comisii. De regulă, în stabilirea componenţei comisiilor se are în vedere reprezentarea partidelor în CL (PNL are 11 mandate, USRPLUS 9, PSD 5, iar PMP 2).

Pentru cea de-a doua şedinţă, programată la trei ore după prima reuniune, pe ordinea de zi au fost incluse şase proiecte de hotărâre: se vor face unele realocări de fonduri în bugetul pe acest an, unele taxe şi impozite locale vor creşte cu 3,8% (impozitul pe clădiri la persoane fizice şi juridice rămâne neschimbat, în schimb majorarea se aplică, de exemplu, la terenuri din intravilan înregistrate în registrul agricol la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii), vor fi aprobate rectificări bugetare la trei instituţii din subordine (Ecopiaţa, CTP şi Salubris) şi vor fi aplicate unele măsuri fiscale bugetare.

În ceea ce priveşte ultimul proiect enumerat, proprietarii (persoane fizice şi juridice) de clădiri nerezidenţiale folosite pentru activităţi economice vor putea beneficia de o reducere a impozitului anual cu 50%. De asemenea, se va scuti la plată taxa lunară pe clădiri pe întreg anul 2020, care este datorată de concesionari sau de persoane cu drept de administrare ori folosinţă a unor clădiri din proprietatea publică sau privată a statului.

Facilităţile vor fi acordate dacă beneficiarii vor face dovada faptului că şi-au întrerupt activitatea pe perioada stării de urgenţă sau deţin certificat pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei. Scutirea la plată se acordă doar celor care au fost obligaţi să-şi întrerupă activitatea. Facilităţile fiscale sunt acordate în baza unor acte normative emise recent de către guvern. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.