anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Refacerea bd. Poitiers începe cu proiectarea. Mai e mult până se va turna asfaltul

GALERIE
bld_Poitiers_Iasi
 • bld_Poitiers_Iasi
- +

Reabilitarea bld. Poitiers a fost scoasă la licitaţia de proiectare, alături de alte aproape 20 de străzi. Realizarea documentaţiilor tehnice ar urma să fie gata în 4 luni de la semnarea unui contract. În ceea ce priveşte lucrările de execuţie, nu există un termen clar definit, având în vedere că după realizarea proiectării trebuie aprobaţi în Consiliul Local indicatorii tehnico-economici şi, ulterior, să fie lansată licitaţia de modernizare. 

În acelaşi timp, Primăria trebuie să asigure sursa de finanţare a lucrărilor. Alături de bld. Poitiers, celelalte artere de circulaţie în cazul cărora vor fi întocmite documentaţiile tehnice sunt: şoş. Ştefan cel Mare, stradela Plopii fără Soţ (şi fundacul omonim) şi străzile Al. O. Teodoreanu, Galbeni, Arapului, Bularga, Roadelor, Zlataust, Popăuţi, Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, Voineşti, Peneş Curcanul, Azilului, Aurora, Marginii (tronsonul nemodernizat), Trecătoarea Vişan, Pompei şi Banat.

„Infrastructura urbană a municipiului Iaşi prezintă o stare necorespunzătoare a reţelei de străzi din cartiere din cauza traficului intens, intervenţiile repetate la reţelele de utilităţi din subteran, configuraţia acestora, schimbarea configuraţiei terenului din cauza alunecării terenului pe versanţi, efectele acţiunii de îngheţ-dezgheţ la nivelul suprastructurii străzilor. Această realitate confirmă necesitatea modernizării reţelei de străzi urbane pentru a obţine o viabilitate corespunzătoare a carosabilului”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei. Cele 20 de străzi au o lungime totală de 13 km, iar valoarea totală a contractelor (licitaţia este împărţită în trei loturi) se ridică la aproape 800.000 lei, fără TVA. În cazul tuturor străzilor, Primăria mai spune că îmbrăcămintea rutieră este într-o stare avansată de degradare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.