anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Reflectaţi: ”Nu te mai întoarce acasă, tată! Nu ai niciun drept!”

GALERIE
o-FATHER-LEAVING-SUITCASE-facebook
 • o-FATHER-LEAVING-SUITCASE-facebook
- +

Da, sunt și copii care nu-și mai așteaptă părinții să vină acasă din străinătate. Veți crede că e din cauză că sunt revoltați pe decizia adulților. În zilele noastre, chiar dacă rănile lăsate de lipsa unuia dintre părinți sunt adânci, copiii au capacitatea de a înțelege și a respecta această hotărâre, cu condiția ca timpul cu copilul, fie că este on-line, telefonic sau fizic, să fie unul de calitate , cu orientare către aspecte de ordin emoțional ale celui mic.

Dacă al vostru copil nu își mai manifestă dorul și nu se mai bucură de reîntâlnirea care, cândva, era cel mai așteptat moment, sunt șanse foarte mari ca el să fie în plin proces de conțtientizare al faptului că decizia ta, ca adult, nu mai este înțeleasă ca un sprijin oferit familiei. Întreabă-te de ce.

Întreabă-l de ce. Greșeala cel mai frecvent întâlnită este că părintele transmite un mesaj plin de încărcătură emoțională, dar și, paradoxal, egoism, responsabilizând copilul pentru alegerile proprii: ”Am plecat să-ți fie ție mai bine și tu ce faci? Ești obraznic, nu asculți și nici măcar nu te mai bucuri să mă vezi? Crezi că de prea mult bine m-am dus printre străini? E greu acolo, habar n-ai! Revino-ți și te poartă frumos că fac destule pentru tine! Nu mă dezamăgi!”

Pe o astfel de situație s-a creat povestea unui copil care acum este la vârsta adultă. În prezent, student, își blamează tatăl pentru o relație lipsită de esență, adultul văzându-și copilul foarte rar, mereu în etape de dezvoltare diferite și a ține pasul cu el îi era greu. Un părinte gol care a vrut să ascundă lipsa implicării emoționale prin evidențierea eforturilor financiare.

Din păcate, există și părinți care au un job foarte solicitant, petrec mult timp la serviciu și, chiar dacă sunt în aceeași locuință cu cel mic, de cele mai multe ori, bunicii sunt cei care se ocupă de nepoți cât părinții nu o pot face. De aici și până la a-i lua doar în weekend nu e decât un pas. Obosiți, epuizați, consideră că fac deja suficiente lucruri pentru viitorul copiilor și neglijează alte nevoi.

Este un trend în prezent ca părinții să aibă propriile business-uri și să fie mai mereu ocupați cu activități ce nu mai țin de familie. ”L-am dat la o grădiniță privată, apoi la fel și la școală. Credeam că e suficient să se ocupe cei de acolo de el, iar acasă bunicii. Primea tot ce avea nevoie și avea și bani. Absolut nimic nu i-a lipsit.” Ba da, chiar părinții. Povestea mi-a fost relatată de tatăl care, între timp, și-a pierdut fiul la vârsta de 17 ani, din cauza unei boli incurabile care s-a instalat și evoluat brusc. Regrete? Nenumărate. Posibilitate de îndreptare? Niciodată. Reflectați!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.