Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Reforma în TVR închide postul naţional pentru o lună? "Se ascunde gunoiul sub preş"

GALERIE
televiziunea romana
  • televiziunea romana
- +

Presedintele director-general al TVR, Stelian Tanase, a declarat ca televiziunea publica nu va supravietui financiar daca nu va gasi sprijin in sindicatele din Televiziunea Romana si ca s-ar putea inchide in primavara anului viitor.Dragos Bocanaciu, presedintele principalului sindicat din Televiziunea Romana, a declarat ca prin vehicularea posibilitatii inchiderii SRTv, in primavara, se incearca "ascunderea gunoiului sub pres", acesta precizand ca angajatii nu sunt vinovati de situatia financiara a TVR.

Dragos Bocanaciu a reactionat dupa ce presedintele director-general al TVR, Stelian Tanase, a declarat, miercuri, in Comisia pentru Cultura din Senat, ca televiziunea publica nu va supravietui financiar, daca nu va gasi sprijin in sindicatele din Televiziunea Romana, si s-ar putea inchide in primavara anului viitor, urmand sa se redeschida dupa o luna.

"Am vazut ce s-a discutat in Comisie si, fara sa contest anumite realitati care s-au spus, mi se pare ca se persista in a se considera salariatii si sindicatul printre principalii vinovati pentru situatia economica a TVR. Ceea ce uita insa cei care ne conduc este ca aceiasi oameni care in urma cu 15 ani erau cu Televiziunea Romana pe primul loc in audienta sunt in momentul de fata in curtea TVR. Aceiasi oameni care faceau emisiuni acum 15 ani, in momentul de fata sunt dati la o parte si inlocuiti cu colaboratori externi, adusi pe mii de euro pe luna si care s-a dovedit pana acum ca au avut rezultate sub prestatia angajatilor TVR", a declarat Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), contactat de agentia MEDIAFAX.

El a mai spus ca inca o data traieste cu senzatia ca "se ascunde gunoiul sub pres". "Si este valabil mai ales pentru unii dintre membrii Comisiei de Cultura, care nu realizeaza ca o institutie subfinantata nu poate supravietui si indeplini sarcina data de legile si Constitutia Romaniei. Sindicatul nu este o frana, sindicatul este cel care i-a atentionat in ultimii 15 ani pe toti sefii TVR ca lucrurile se indreapta intr-o directie gresita. Din pacate nu ne-au ascultat si ar fi momentul sa ne asculte, pentru ca nu este prea tarziu sa salvam TVR", a mai spus Dragos Bocanaciu.

Stelian Tanase a precizat ca, daca nu se va gasi un mod de a dialoga cu sindicatele, TVR nu va supravietui financiar.
"(...) daca nu se intampla nimic si ramanem doar asa sa ne acuzam unii pe altii, la primavara se inchide TVR. Nu va putea supravietui financiar. Orice scamatorii sau ingaduinta am avea de la un Guvern sau altul, se inchide. Lucru cu care sunt de acord, dar sa o deschidem dupa o luna, cu o noua schema, cum s-a intamplat si in Grecia si in alte tari. Daca nu gasim cu sindicatele un mod de a dialoga si de practica solutii economice, nu vad nicio iesire. Cred ca ultima discutie intre liderii sindicali la care a participat si domnul Dumitru Costin (presedintele Blocului National Sindical, n.r.) sa fie de bun augur si sa trecem spre solutii, nu inspre confruntare", a spus Stelian Tanase.

El a precizat ca se asteapta sa aiba in liderii de sindicat "un partener", alaturi de care sa rezolve problemele.
"Cineva a spus in Consiliul de Administratie, certandu-se cu liderul de sindicat, ca suntem in aceeasi barca. Nu prea vad asa situatia si spun ca treaba lor nu este sa dea solutii. Trebuie sa dea si ei solutii, trebuie sa ne asezam la masa si in urma unui dialog - pentru ca trebuie facute sacrificii si la nivelul companiei si la nivelul sindicatului - sa gasim impreuna solutii. (...) Atitudinea lor este intratabila in acest sens, ei spun 'Avem drepturi, avem contract colectiv de munca'. Acum ne-au dat si in judecata pentru indexarea unor drepturi salarile, 700.000, pentru tot sindicatul, ceea ce va impovara si mai mult sarcina noastra", a mai spus Stelian Tanase.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri