anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Advertorial

Refugiații ucraineni pot beneficia de asistență juridică și psihologică gratuită (P)

GALERIE
Foto 1Foto 2
  • Foto 1
  • Foto 2
- +

Asociația „Sustaining Democracy and Human Rights in Romania” (SDHRo) oferă, începând de luna trecută, asistență juridică și psihologică gratuită refugiaților ucraineni.

Proiectul este denumit „Suport juridic și psihologic prin consiliere pentru persoanele care au fugit din Ucraina din cauza conflictului armat” și beneficiază de finanțare nerambursabilă din partea Primăriei Municipiului Iași conform prevederilor Legii nr. 350/2005.

În cadrul platformei „Sustaining Ukraine” de pe site-ul asociației, pot fi găsite informații utile pentru refugiați, disponibile în 4 limbi - română, engleză, ucraineană și rusă.

Informațiile cuprinse fac referire atât la aspectele legale ale șederii, cât și la facilitățile de care aceștia pot beneficia pe teritoriul României.

De asemenea, Asociația SDHRo a pus la dispoziția refugiaților două formulare în care aceștia pot solicita asistență, unul pentru latura juridică și unul pentru latura psihologică.

În ultima lună, aceste formulare au fost utilizate de refugiați pentru a solicita sprijin pentru situațiile dificile pe care le întâmpină, primind răspunsuri de la persoane calificate.

Proiectul își continuă derularea cu scopul de a fi disponibil pentru cât mai mulți refugiați ucraineni. ce au nevoie de sprijin din cauza războiului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.