anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Regatul Unit riscă un al doilea val covid-19 de două ori mai virulent, în septembrie

GALERIE
coronavirus3
  • coronavirus3
- +

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al doilea val - de două ori mai virulent - al epidemiei covid-19, în cazul în care îşi deschide şcolile fără să implementeze mai înainte un sistem eficient care să permită testarea şi urmărirea persoanelor contaminate cu noul coronavirus, relevă un studiu publicat marţi, relatează Reuters.

Cercetători de la University College London şi de la London School of Hygiene and Tropical Medicine au efectuat un studiu care permite să se modelizeze impactul redeschiderii şcolilor în totalitate sau parţial.

Ei conchid că o reapariţie a epidemiei covid-19 ar putea fi evitată în cazul în care 75% dintre persoanele care prezintă simptome sunt identificate şi testate şi în cazul în care se cunosc 68% dintre contactele lor cunoscute sau dacă sunt descoprite 87% dintre persoanele care prezintă simptome, iar 40% dintre contactele lor sunt testate.

”Fără un sistem suficient de important de testare, urmărire şi izolare, redeschiderea şcolilor împreună cu redeschiderea economiei ar putea, indiferent de scenariu, să antreneze un al doilea val covid-19”, scriu autorii studiului, publicat în revista The Lancet Child and Adolescent Health.

”Rezultatele noastre modelizate sugerează că redeschiderea totală a şcolilor în septembrie 2020 fără o strategie eficientă te testare, urmărire şi izolare va conduce la un nivel de reproducere a virusului de peste 1 şi la un al doilea val de infecţii (...), care va de 2,0 până la 2,3 ori mai important ca primul”, avertizează cercetătorii.

Jasmina Panovska-Griffiths, principala autoare a studiului, subliniază că actualul sistem permite identificarea a aproximativ 50% dintre contactele persoanelor diagnosticate pozitive cu covid-19.

Şcolile britanice au fost închise în martie, în urma impunerii izolării şi au fost redeschise parţial în iunie, pentru un număr restrâns de elevi. Guvernul lui Boris Johnson a anunţat, cu toate acestea, redeschiderea în septembrie a tuturor şcolilor. Johnson consideră că redeschiderea tuturor şcolilor britanice este oprioritate naţională.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.