anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Regele astfaltului din Iaşi a rămas fără coroană, tron şi bani în buzunare!

GALERIE
euroconstruct group6
 • euroconstruct group6
- +

Firma Euroconstruct Group, deţinută de omul de afaceri Costică Pricop este foarte aproape de faliment. Costică Pricop, acţionarul companiei şi administratorul special în acelaşi timp nu a plătit nici un leu creditorilor aşa cum se angajase anterior. Societatea era abonată la bani publici în timpul în care primar al municipiului Iaşi era Gheorghe Nichita.

Fostul „asfaltator al Primăriei”, compania Euroconstruct Group, deţinută de omul de afaceri Costică Pricop, se apropie cu paşi repezi de faliment. La sfârşitul anului trecut, judecătorul sindic a stabilit un nou termen pe data de 8 martie, când se va discuta propunerea de intrare în faliment a companiei de construcţii, după ce planul de reorganizare aprobat în luna martie s-a dovedit a fi un fiasco. Concret, potrivit ultimului raport publicat de administratorul judiciar, aferent trimestrului al III-lea din primul an de reorganizare, administratorul Costică Pricop nu a respectat graficul de plăţi asumat şi nu a plătit niciun leu către creditori, acelaşi tratament fiind aplicat şi în trimestrul doi de reorganizare.
 
Bunurile la vânzare
 
„În cadrul şedinţei de judecată din 4 decembrie 2015, instanţa de judecată i-a reamintit administratorului special Pricop Costică obligaţia sa de a se conforma planul de reorganizare al SC Euroconstruct Group SRL, de a colabora cu administratorul judiciar în vederea punerii la dispoziţie a actelor financiar contabile ce reflectă activitatea debitoarei. Până la data întocmirii prezentului raport, administratorul special Pricop Costică nu ne-a pus la dispoziţie actele care să reflecte activitatea debitoarei pentru perioada octombrie – decembrie 2015 privind executarea obligaţiilor asumate prin planul de reorganizare, prin îndeplinirea criteriilor de performanţă şi rentabilitate, obţinerea resurselor de finanţare şi plata datoriilor societăţii şi prezentarea situaţiei financiare a veniturilor şi cheltuielilor efectuate pentru trimestrul al III-lea de reorganizare”, potrivit raportului administratorului judiciar. Din document reiese că în primul an de reorganizare, Costică Pricop trebuia să achite către creditorii firmei circa un milion de lei, iar în ultimele trei luni ale anului trecut circa 250.000 lei din această sumă, dar administratorul judiciar nu deţine documente din care să reiasă plata sumei, acesta fiind şi motivul pentru propunerea de intrare în faliment. Planul de reorganizare prevedea doar lichidarea parţială a activelor societăţii, însă în cazul în care sumele din plan nu vor fi achitate şi falimentul va fi admis, tot patrimoniul Euroconstruct va fi vândut. La începutul acestei săptămâni, creditorii firmei au aprobat o nouă strategie de valorificare a unei proprietăţi imobiliare din Mirosloveşti şi trei bunuri mobile nefuncţionale (utilaje şi un mijloc de transport), conform planului de reorganizare. Astfel, în perioada următoare vor fi scoase la vânzare bunurile respective, în serii de câte trei licitaţii, cu preţuri de pornire de 85%, 80% şi 75% din preţurile de evaluare.
 
Cui datorează bani
 

Prin aprobarea propunerii de a implementa un plan de reorganizare, în martie 2015, Costică Pricop a primit şansa de a-şi salva afacerea care i-a adus cele mai multe succese financiare. Euroconstruct a primit numeroase contracte de asfaltare de la Primăria Iaşi în anii trecuţi şi a câştigat licitaţia de modernizare a drumului judeţean Iaşi - Botoşani, un proiect pe care nu l-a putut finaliza, contractul fiind reziliat de Consiliul Judeţean. Datorită contractelor cu statul, Pricop a fost numit „regele asfaltului de la Iaşi”, valoarea afacerilor crescând în anii 2008- 2009 până la peste 30 milioane lei. În perioada 2010 - 2012, Euroconstruct Group a continuat să aibă contracte de peste 10 milioane lei, însă anul 2013, următorul după rezilierea contractului de la CJ şi începerea unui şir de procese prin care era contestată decizia preşedintelui Cristian Adomniţei, a culminat cu prăbuşirea afacerilor firmei, cifra de afaceri ajungând la 620.000 lei şi pierderile la 8,6 milioane lei. Potrivit tabelului definitiv al creanţelor, publicat în noiembrie 2014, Pricop are de returnat celor peste 90 de creditori 10 milioane de euro. Printre creditori se numără Banca Carpatica, acceptată la masa credală cu o sumă de peste 15 milioane lei, Administraţia de Finanţe cu circa 3,8 milioane lei, Consiliul Judeţean Iaşi cu 1,86 milioane lei, Direcţia de Finanţe Publice Locale cu peste 2,1 milioane lei, dar şi firma Eurostrade Development, aparţinând familiei Pricop, cu 3,1 milioane lei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.