Regele Charles III, mesaj în urma cutremurelor din Turcia: Condoleanţe pentru familiile victimelor

marți, 07 februarie 2023, 21:27
2 MIN
 Regele Charles III, mesaj în urma cutremurelor din Turcia: Condoleanţe pentru familiile victimelor

Regele Charles III a transmis, marţi, un mesaj în urma cutremurelor din Turcia, în care s-a declarat şocat şi profund întristat. ”Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru natural îngrozitor”, a transmis regele, alături de condoleanţe pentru familiile victimelor.

Regele a transmis un mesaj în numele său şi al soţiei sale, Camilla. ”Soţia mea şi cu mine am fost foarte şocaţi şi profund întristaţi de vestea cutremurelor devastatoare din sud-estul Turciei. Nu pot decât să încerc să-mi imaginez amploarea suferinţei şi a pierderilor ca urmare a acestor tragedii îngrozitoare şi am dorit în mod special să transmit cele mai profunde şi sincere condoleanţe familiilor tuturor celor care şi-au pierdut apropiaţii”, a transmis regele.

Acesta a adăugat un mesaj şi pentru cei afectaţi de cutremure. ”Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru natural îngrozitor, fie prin rănire, fie prin distrugerea proprietăţii lor, precum şi către serviciile de urgenţă şi cei care au ajutat la eforturile de salvare”, a adăugat regele.

Peste 6.300 de persoane au murit, zeci de mii sunt rănite, în timp ce un număr necunoscut de persoane au rămas blocate sub dărâmături, după ce mii de clădiri s-au prăbuşit în Turcia şi Siria, în urma celui mai puternic seism care s-a înregistrat, luni, în regiune după mai bine de un secol. Operaţiunile de salvare se desfăşoară contracronometru, mai ales că şi vremea pune probleme şi reduce şansele de supravieţuire ale celor prinşi sub ruine.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii