anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Regia de Gospodărire Comunală din Paşcani e pe marginea prăpastiei

GALERIE
ragcl pascni
 • ragcl pascni
- +

Liberalii din Paşcani cer măsuri urgente pentru salvarea Regiei locale de Gospodărire Comunală şi Locativă. Un număr de opt consilieri locali păşcăneni au convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, care urmează să aibă loc luni. Ordinea de zi propusă cuprinde doar două proiecte, referitoare la RAGCL şi la societăţile din subordinea CL Paşcani.

Liberalii cer acoperirea din bugetul local a pierderilor de 2 milioane de lei înregistrate de RAGCL Paşcani în perioada 2010-2015. Conform notei de fundamentare a proiectului, RAGCL a livrat agent termic la preţul impus de CL, de 270,81 lei/gigacalorie, preţul incluzând şi TVA, care în 2009 era de 19%. Preţul de furnizare a agentului termic a rămas acelaşi şi după majorarea TVA la 24%, în august 2010, ceea ce a dus la acumularea de pierderi de 13,54 lei pentru fiecare gigacalorie livrată.

„Nu am apucat să studiem materialele prezentate de liberali. Discuţia este mai lungă şi trebuie să vedem în primul rând cât de legal şi de corect ar fi să acoperim din buget pierderi datând din 2010. Avem tot interesul să sprijinim regia, dar să fie legal. Am solicitat un aviz din partea Consiliului Concurenţei, pentru că o astfel de iniţiativă are caracterul unui ajutor de stat. Oricum, demersul îmi pare puţin forţat. E un subiect suficient de serios pentru a necesita o dezbatere, inclusiv în comisiile CL, nu să facă obiectul unei şedinţe extraordinare“, a declarat viceprimarul municipiului Paşcani, Gabriela Nedelcu.

Chiar dacă CL va aproba acoperirea pierderilor RAGCL din TVA, situaţia regiei păşcănene va rămâne critică. Regia înregistrează datorii către E.ON Energie şi Gaz Sud în valoare totală de 2,5 milioane de lei şi obligaţii fiscal-bugetare cu titluri executorii în sumă de 7,85 milioane de lei. În perioada 2010-2015, RAGCL a încheiat doar anul 2011 cu profit, ceilalţi încheindu-se cu pierderi. „RAGCL se află într-o situaţie dificilă. Au conturile blocate, dar nu s-a ajuns totuşi la executare silită“, a precizat Nedelcu. O a doua solicitare a liberalilor păşcăneni vizează constituirea a trei comisii de care să analizeze activitatea RAGCL, a SC Prest Serv Apa SA şi a Eco Salubritate SA Paşcani. Comisiile ar urma să-şi prezinte rapoartele luna viitoare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.