anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Regionalizarea a ajuns în faza configurării

Baronii locali cer să fie realizată pentru fiecare câte o regiune.

GALERIE
flutur gheorghe-secretar PDL
 • flutur gheorghe-secretar PDL
- +

Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că "analiza necesităţii" regiunilor s-a finalizat şi s-a intrat în etapa a doua, cea privind configurarea viitoarelor regiuni administrative, dezbaterile publice urmând să continue când va exista "forma aproape finală, cu toate motivaţiile".

 

 
 
"Toate analizele ne-au arătat că este o fereastră de oportunitate acum, în acest an, s-ar putea să fie ultima prin care, dacă reuşim să intrăm, această ţară are o şansă foarte mare şi unul din instrumentele serioase de dezvoltare echilibrată a României reprezintă regionalizarea”, a spus Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, s-a intrat în etapa a doua, cea de configurare a viitoarelor regiuni administrative, care trebuie să se bazeze pe analize serioase şi să conţină informaţii despre fluxurile economice, căile de comunicaţie, potenţialul de dezvoltare, astfel încât fiecare regiune să aibă o şansă, pe de-o parte, să se dezvolte şi, pe de altă parte, diferenţele de dezvoltare să se diminueze. "Suntem foarte aproape. Când vom fi aproape de forma finală cu toate motivaţiile, vom continua dezbaterile publice", a spus Dragnea. Totodată, vicepremierul a afirmat că s-a stabilit ca viitoarele regiuni să nu fie făcute pe sistemul monopolar. "Nu vrem să înlocuim ghemul de decizie de la Bucureşti cu opt centre sau câte vor fi care devin aspiratoare, se dezvoltă, iar restul regiunii rămâne în continuare la periferie", a declarat Dragnea. Senatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur a declarat, jieri, că Bucovina trebuie luată în calcul ca viitoare regiune, iar senatorul PSD Ovidiu Donţu a spus că deocamdată e bine că nu s-a desfiinţat judeţul Suceava. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut, ieri, că Guvernul evită să vorbească despre regionalizare şi că aceasta "s-a blocat după ce fiecare baron local USL a încercat să aducă la el în judeţ capitala", acum vorbindu-se de 60 de regiuni, una pentru fiecare judeţ. "Actualul Guvern aruncă multe idei pe piaţă, dar nu vorbeşte de regionalizare. Discuţia s-a blocat după ce fiecare baron local USL a încercat să aducă la el în judeţ capitala. Acum Dragnea nu ne mai spune că vor fi opt regiuni, ci 60, una pentru fiecare judeţ", a spus Blaga.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.