anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Regionalizarea a ajuns în faza configurării

Baronii locali cer să fie realizată pentru fiecare câte o regiune.

GALERIE
flutur gheorghe-secretar PDL
  • flutur gheorghe-secretar PDL
- +

Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că "analiza necesităţii" regiunilor s-a finalizat şi s-a intrat în etapa a doua, cea privind configurarea viitoarelor regiuni administrative, dezbaterile publice urmând să continue când va exista "forma aproape finală, cu toate motivaţiile".

 

 
 
"Toate analizele ne-au arătat că este o fereastră de oportunitate acum, în acest an, s-ar putea să fie ultima prin care, dacă reuşim să intrăm, această ţară are o şansă foarte mare şi unul din instrumentele serioase de dezvoltare echilibrată a României reprezintă regionalizarea”, a spus Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, s-a intrat în etapa a doua, cea de configurare a viitoarelor regiuni administrative, care trebuie să se bazeze pe analize serioase şi să conţină informaţii despre fluxurile economice, căile de comunicaţie, potenţialul de dezvoltare, astfel încât fiecare regiune să aibă o şansă, pe de-o parte, să se dezvolte şi, pe de altă parte, diferenţele de dezvoltare să se diminueze. "Suntem foarte aproape. Când vom fi aproape de forma finală cu toate motivaţiile, vom continua dezbaterile publice", a spus Dragnea. Totodată, vicepremierul a afirmat că s-a stabilit ca viitoarele regiuni să nu fie făcute pe sistemul monopolar. "Nu vrem să înlocuim ghemul de decizie de la Bucureşti cu opt centre sau câte vor fi care devin aspiratoare, se dezvoltă, iar restul regiunii rămâne în continuare la periferie", a declarat Dragnea. Senatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur a declarat, jieri, că Bucovina trebuie luată în calcul ca viitoare regiune, iar senatorul PSD Ovidiu Donţu a spus că deocamdată e bine că nu s-a desfiinţat judeţul Suceava. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut, ieri, că Guvernul evită să vorbească despre regionalizare şi că aceasta "s-a blocat după ce fiecare baron local USL a încercat să aducă la el în judeţ capitala", acum vorbindu-se de 60 de regiuni, una pentru fiecare judeţ. "Actualul Guvern aruncă multe idei pe piaţă, dar nu vorbeşte de regionalizare. Discuţia s-a blocat după ce fiecare baron local USL a încercat să aducă la el în judeţ capitala. Acum Dragnea nu ne mai spune că vor fi opt regiuni, ci 60, una pentru fiecare judeţ", a spus Blaga.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.