Reguli de utilizare a artificiilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Reguli de utilizare a artificiilor

GALERIE
iasisting_artificii
 • iasisting_artificii
- +

Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă îndeamnă la respectarea unor reguli privind utilizarea articolelor pirotehnice de divertisment în perioada sărbătorilor de iarnă!

Artificiile sunt substanțe chimice capabile să genereze reacții de explozie și să producă efecte primare precum lumină, zgomot, fum și materiale plutitoare.

Artificiile sunt folosite pentru evenimente și sărbători, mai ales pentru efectul vizual/sonor ce este adesea amplificat de ambient. Materialul pirotehnic din care sunt realizate artificiile este considerat exploziv, drept urmare transportul și folosirea sunt reglementate de Legea nr. 126/1995 și se supun unor norme severe de siguranță.

Articolele pirotehnice de divertisment pot fi:

Cu risc foarte scăzut, cu destinația utilizării în spații restrânse si un nivel de zgomot neglijabil, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor cu destinația de locuință;

Cu un risc scăzut și un nivel de zgomot scăzut, destinate utilizării în exterior, în spații restrânse, și care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni;

Care prezintă un risc mediu, destinate utilizării în exterior în spații deschise, al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătății umane și care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni;

De mare risc, cunoscute sub numele de „articole pirotehnice de divertisment de uz profesional”, destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni și al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătății umane.

Se interzice folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situații:

 • Între orele 24:00 și 6:00, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale;
 • La o distanță mai mică de 50 m de construcții de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri;
 • La o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
 • La o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;
 • În locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;
 • În mijloacele de transport de orice fel (terestre, aeriene, navale și feroviare);
 • Pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații cu aglomerări de persoane;
 • În zonele unde există riscuri de producere a incendiilor, exploziilor, căderilor de roci sau de alte obiecte și producerii avalanșelor;
 • La o distanță mai mică de 500 m față de păduri;
 • În clădiri, indiferent de destinația acestora;
 • În stațiile mijloacelor de transport, pe drumurile publice și aleile pietonale;
 • În piețe, târguri, oboare, adunări și manifestări publice de orice fel și în cadrul grupurilor de persoane.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului. Nu uitați siguranța voastră și a celor dragi este pe primul loc!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.