anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Reîncep vizitele de monitorizare a spitalelor. Sunt necesare pentru acreditare

GALERIE
monitorizare, acreditare, spital
 • monitorizare, acreditare, spital
- +

Spitalele vor fi din nou vizitate de evaluatorii de la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), în vederea acreditării. Acest lucru a fost anunţat zilele trecute, iar prevederea este inclusă într-un ordin al preşedintelui ANMCS, care a fost publicat săptămâna aceasta în Monitorul Oficial.

 Vizitele de monitorizare urmează să fie realizate de angajaţi sau de voluntari ai ANMCS, iar spitalele vor fi selectate aleatoriu. „În situaţia în care, în timpul vizitelor de monitorizare tematică, echipa de monitorizare constată existenţa neconformităţilor cu cerinţele standardelor privind siguranţa pacienţilor, care generează sau pot genera situaţii de pericol pentru pacienţi, personal, vizitatori, date şi mediu, sau neîndeplinirea indicatorilor critici, extinde tema vizitei de monitorizare tematică şi menţionează aspectele constatate în cuprinsul procesului-verbal al vizitei”, mai prevede actul normativ. În baza raportului care va fi elaborat de echipa de monitorizare, ANMCS poate să suspende acreditarea spitalelor. Aceste vizite de monitorizare au fost suspendate în aprilie 2021, în valul trei al pandemiei.

Ulterior, la începutul lunii octombrie, Vlad Teodor Berbecar, preşedintele ANMCS de atunci, a fost demis în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Atunci, premierul i-a reproşat preşedintelui ANMCS că nu a mers la niciun spital în mod fizic pentru evaluare, ci s-ar fi bazat pe declaraţiile pe proprie răspundere ale managerilor de spital. Vlad Teodor Berbecar i-a răspuns premierului amintindu-i că vizitele au fost suspendate, printr-o decizie a Guvernului, din luna aprilie 2021.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.