anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

RELATARE CU IMPACT EMOȚIONL! Poate îi veți judeca mai puțin aspru pe polițiști

GALERIE
accident
 • accident
- +

Românii s-au obișnuit să blameze, să acuze, să arate prea ușor cu degetul, generalizând de la cazuri particulare. Așa se întâmplă și în cazu în care trebuie să intervină Poliția. Dar câți oameni s-au gândit cu adevărat ce ar face ei dacă ar fi în situația agenților, câți s-au gândit la responsabilitățile și durerile pe care le duc în spate cei care practică această meserie?

Rândurile următoare scrise de Marian Gordină pe Facebook ar trebui să îi trezească pe cei pentru care polițiștii sunt doar demni de glume și batjocură. ATENȚIE! Relatarea următoare are impact emoțional!

"În cei 10 ani, de când lucrez la Poliția Rutieră, am efectuat cercetări la fața locului în cazul a sute de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti.

Concentrarea pe ceea ce aveam de făcut acolo mă ajuta să mă detaşez oarecum de imaginile ce mi se derulau în fața ochilor: oameni zbătându-se între viață şi moarte, corpuri inerte cu ochii încă deschişi şi mâinile înțepenite într-o poziție defensivă, ca şi când ar fi încercat în ultima clipă să se ferească de cumplita moarte, pe care o prevedeau, dar mult prea târziu. Strigăte disperate ale rudelor ajunse la locul accidentului care îşi vedeau oamenii dragi lor acoperiți cu saci negri şi reci de nailon, cadavre sfârtecate de fiarele contorsionate la care te uitai şi nu le puteai stabili nici măcar sexul, bălți de sânge ce se scurgeau încet spre vreo gură de canal aflată în zonă, lăsând asfaltul pătat de dâre. Nu am să uit niciodată clipele în care meseria asta, pe care o iubesc atât de mult, m-a pus în postura nenorocitului care trebuia să anunțe un părinte că fiul sau fiica lui nu va mai veni niciodată acasă.

Sunt momente care încă mi se derulează in cap de multe ori, sunt accidente pe care încă le visez. Mi s-a întâmplat de multe ori să plec de la serviciu noaptea şi să merg până acasă cu 20 de km/h sau chiar să îmi vină să plec pe jos. Ajungeam acasă şi mă gândeam că, după o zi în care condusesem vreo 100 de km, nu sunt altceva decât un câştigător norocos. Norocos că am ajuns acasă întreg şi câştigător pentru că am câştigat, încă o dată, lupta cu moartea. O moarte care se pare că are permis de conducere şi circulă pe drumuri alături de noi. Din păcate, noi, polițiştii rutieri, nu îi putem lua permisul. Nu singuri. Trebuie să ne aliem cu toții, şoferi, pietoni, biciclişti, motociclişti, polițişti etc şi, împreună, să îi reținem permisul şi să o gonim din trafic".

Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.