RELATARE CU IMPACT EMOȚIONL! Poate îi veți judeca mai puțin aspru pe polițiști
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

RELATARE CU IMPACT EMOȚIONL! Poate îi veți judeca mai puțin aspru pe polițiști

GALERIE
accident
  • accident
- +

Românii s-au obișnuit să blameze, să acuze, să arate prea ușor cu degetul, generalizând de la cazuri particulare. Așa se întâmplă și în cazu în care trebuie să intervină Poliția. Dar câți oameni s-au gândit cu adevărat ce ar face ei dacă ar fi în situația agenților, câți s-au gândit la responsabilitățile și durerile pe care le duc în spate cei care practică această meserie?

Rândurile următoare scrise de Marian Gordină pe Facebook ar trebui să îi trezească pe cei pentru care polițiștii sunt doar demni de glume și batjocură. ATENȚIE! Relatarea următoare are impact emoțional!

"În cei 10 ani, de când lucrez la Poliția Rutieră, am efectuat cercetări la fața locului în cazul a sute de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti.

Concentrarea pe ceea ce aveam de făcut acolo mă ajuta să mă detaşez oarecum de imaginile ce mi se derulau în fața ochilor: oameni zbătându-se între viață şi moarte, corpuri inerte cu ochii încă deschişi şi mâinile înțepenite într-o poziție defensivă, ca şi când ar fi încercat în ultima clipă să se ferească de cumplita moarte, pe care o prevedeau, dar mult prea târziu. Strigăte disperate ale rudelor ajunse la locul accidentului care îşi vedeau oamenii dragi lor acoperiți cu saci negri şi reci de nailon, cadavre sfârtecate de fiarele contorsionate la care te uitai şi nu le puteai stabili nici măcar sexul, bălți de sânge ce se scurgeau încet spre vreo gură de canal aflată în zonă, lăsând asfaltul pătat de dâre. Nu am să uit niciodată clipele în care meseria asta, pe care o iubesc atât de mult, m-a pus în postura nenorocitului care trebuia să anunțe un părinte că fiul sau fiica lui nu va mai veni niciodată acasă.

Sunt momente care încă mi se derulează in cap de multe ori, sunt accidente pe care încă le visez. Mi s-a întâmplat de multe ori să plec de la serviciu noaptea şi să merg până acasă cu 20 de km/h sau chiar să îmi vină să plec pe jos. Ajungeam acasă şi mă gândeam că, după o zi în care condusesem vreo 100 de km, nu sunt altceva decât un câştigător norocos. Norocos că am ajuns acasă întreg şi câştigător pentru că am câştigat, încă o dată, lupta cu moartea. O moarte care se pare că are permis de conducere şi circulă pe drumuri alături de noi. Din păcate, noi, polițiştii rutieri, nu îi putem lua permisul. Nu singuri. Trebuie să ne aliem cu toții, şoferi, pietoni, biciclişti, motociclişti, polițişti etc şi, împreună, să îi reținem permisul şi să o gonim din trafic".

Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Judeţul furat

Cătălin ONOFREI

Judeţul furat

Naţiunea română va rămâne doar un vis.

Filmuletul zilei

opinii

„Nimicul nimicniceşte”

Briscan ZARA

„Nimicul nimicniceşte”

... contaminează totul în jur ca un măr stricat, poate face ca albul să pară negru şi invers, susul să pară jos, iar când se ajunge acolo se instalează absurdul şi anarhia.

Maia şi de la capăt

Mihai DORIN

Maia şi de la capăt

Dacă Basarabia se va salva, istoria va consemna că o femeie a încercat să convoce energiile neîntinate ale poporului, dar nu a reuşit să învingă oculta celor care vor să ţină ţara „între lumi”, din raţiuni exterioare (ruseşti) şi din mediocritate, fie că a reuşit să pună ţara pe calea europeană, singura care o poate lecui de fantasma Rusiei. 

Sus Şora, jos Cioran

Nichita DANILOV

Sus Şora, jos Cioran

Un lucru nu-i este limpede: nu te poţi învârti la infinit în jurul propriului tău paradox. Existenţa aceasta, ca un amurg de cenuşă, ce se varsă peste capul lui Demiurg. Apoi această veşnică demenţă a lui Dumnezeu. Scleroza creaţiei. Lumea privită prin răgetul unui porc. E suficient să-i citeşti o carte, ca să cunoşti conţinutul tuturor celorlalte.

pulspulspuls

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.