Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Advertorial

Relații Integrative (P)

GALERIE
radu prisacaru
  • radu prisacaru
- +

Totul este conectat. În viața noastră un gând, un sentiment, o acțiune provoacă o reacțiune din partea Universului.

Așa este şi în Relații. Nu putem avea o relație împlinită cu partenerul nostru, dacă suntem în dispute cu alte persoane din jurul nostru. Nu putem avea o relație normală cu nimeni, dacă nu ne acceptăm şi nu ne suportăm pe noi înșine.

Relațiile trebuie privite integrativ, din interiorul nostru către exterior, către parteneri, prieteni, colegi.

Tot ceea ce simțim la interior, se va materializa în relațiile cu ceilalți.

Pentru a vă exemplifica acest lucru, am sa vă scriu o poveste.

“La intrarea intr-un oraș stătea un bătrân cu nepotul său. De cei doi s-a apropiat la un moment dat un tânăr care intenționa să intre in oraș. Acesta a întrebat:

-    Nu te supăra moșule. Cum sunt oamenii din acest oraș?

Bătrânul văzându-l-l pe tânăr puțin agitat l-a întrebat.

-    Dar tu ce ai auzit despre oamenii din acest oraș?

Tânărul a răspuns:

-    Am auzit ca sunt cam scandalagii, ca beau mult şi se bat prin cârciumi şi în piețe.

Bătrânul, aproba:

-    Păi, cam așa este, așa sunt oamenii din acest oraș, să ai grijă de tine.

Tânărul mulțumi şi plecă în drumul lui.

După câteva ore de bătrân şi nepotul său se apropie un bărbat în toata firea care dorea şi el să intre în oraș.

Bărbatul întrebă calm:

-    Bună să vă fie inima. Cum sunt oamenii din acest oraș?

Atunci întrebă bătrânul:

-    Ce ai auzit despre oamenii din acest oraș?

Bărbatul răspunse:

-    Că sunt oameni buni, civilizați si primitori cu drumeții.

Bătrânul aprobă:

-    Așa este, ai perfectă dreptate, oamenii din acest oraș sunt buni şi primitori cu drumeții. Bărbatul mulțumi şi își văzu de drum.

Nepotul își întrebă bunicul:

-    De ce ai aprobat ambele păreri? Oamenii din acest oraș nu pot fi şi răi şi buni.

Bătrânul concluzionă:

-    Fiecare va găsi ceea ce caută, ceea ce simte şi ceea ce se așteaptă. Tânărul va vedea partea întunecată a orașului şi a oamenilor, iar bărbatul va vedea parte frumoasă şi primitoare. Fiecare om materializează la exterior ceea ce simte şi gândește la interior.”

Așa ca înainte de a cere celorlalți să se schimbe, să înțelegem că schimbarea trebuie să pornească din interiorul nostru.

Pentru că nu există o şcoală care să ne învețe cum să dezvoltăm relațiile cu ceilalți, am organizat un Summit de Relații Integrative.

La acest Summit vor participa 16 dintre cei mai buni Speakeri pe Relații din România. Acest Summit se desfășoară în perioada 27 - 29 mai, gratuit pe ZOOM. Am onoarea de a mă număra printre acești 16 Speakeri.

Vă aștept cu drag să vă alăturati: www.academiaintegrativa.ro

Radu Prisacaru - Coach şi Consilier de Dezvoltare Personală - contact@raduprisacaru.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri