Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Remiză echitabilă. Se putea mai mult la Galaţi?

GALERIE
popa-voicu-mihalache-otelul-csms
  • popa-voicu-mihalache-otelul-csms
- +

 
Dacă vreun fan al CSMS Iaşi spunea în vacanţa de iarnă că va ajunge să regrete că echipa nu a acumulat maximum de puncte după cinci runde din retur, şansele să fie trimis la un control psihiatric erau ridicate! Totuşi, miercuri, după remiza albă de la Galaţi, senzaţia de satisfacţie dată de egalul obţinut cu Oţelul, de continuare a şirului invincibilităţii şi păstrării intacte a “porţii” în 2015, era uşor umbrită de regretul faptului că Iaşul a pierdut primele puncte din acest an. Acest lucru s-a datorat faptului că Oţelul a fost o trupă de bătut, o trupă care a demonstrat, dacă mai era nevoie, că locul ei este în Liga a II-a. În ciuda eforturilor lui Cernat de a-şi împinge echipa spre victorie, lipsa de prospeţime fizică şi mentală, de valoare, şi-a spus din plin cuvântul, fosta campioană a României părând resemnată cu alunecarea spre matinee.
Pe un acest fond, Iaşul nu a mai putut să bifeze o nouă victorie din mai multe motive. În primul rând, consumul fizic şi psihic din primele patru runde s-a simţit, echipa pregătită de Nicolo Napoli nemaifiind la fel de proaspătă ca în disputele precedente. Apoi, faţă de alte meciuri, tehnicianul a lăsat senzaţia că a ţintit doar egalul. Braga a fost păstrat retras, lângă Enescu, iar Onduku a fost poziţionat des pe linie cu mijlocaşii laterali. Din păcate, încercarea de aglomerare a zonei centrale nu a avut efectele scontate, Cernat descurcându-se în câteva rânduri în zona pe care Braga şi Enescu trebuiau să o securizeze, iar mijlocaşul Oţelului iniţiind câteva faze periculoase. Şansa Iaşului a fost că gazdele au suferit mult la finalizare, Grahovac având de lucru serios doar în urma unei faze fixe. Mult mai bine pentru CSMS au stat lucrurile pe benzi, atât în apărare, unde Voicu şi Ţigănaşu i-au redus la tăcere pe Popa şi Iorga, cât şi pe fază ofensivă, unele acţiuni ale lui Ciucur şi apariţiile la finalizare marca Bădic semănând panică în trupa pregătită de Florin Marin, acelaşi lucru apărând şi în puţinele momente în care Golubovic a fost alimentat cu mingi utile.
La final, rezultatul a reflectat realitatea din teren, faptul că gazdele au avut mai mult timp mingea fiind mai puţin important decât raportul ocaziilor mari de gol, 3-3, senzaţia că Iaşul este superior Galaţiului şi ar fi putut să învingă dacă accelera mai mult plutind până la final.
 
Ultimele rezultate ale etapei a XXII-a:  FC Viitorul – Pandurii Târgu Jiu 4-0 (1-0). Mitrea (‘3 – penalty), Benzar (’62, ’82), Ţîru (’68); Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj 0-0. În min. 60, Tahar, de la gazde, a ratat un penalty. Etapa a XXIII-a începe astăzi, la ora 20:30, cu meciul FC Botoşani – ASA Târgu Mureş,transmis de Look TV şi DigiSport 1.
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri