Renault, Porsche, Ford, Ţiriac şi Opel au livrat 77% din totalul pieţei auto locale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Renault, Porsche, Ford, Ţiriac şi Opel au livrat 77% din totalul pieţei auto locale

GALERIE
masini livrate
  • masini livrate
- +

Renault Commercial Roumanie, Porsche România, Ford România, Ţiriac Holdings şi Opel România au livrat în 2019 aproape 125.000 de autoturisme noi pe piaţa locală, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi În­ma­triculare a Vehiculelor (DRPCIV), în creştere cu 25%.

Cu 36,2%, Renault Commercial Roumanie (RCR) a în­re­gistrat cel mai mare avans din top cinci: com­pania care deţine vânzările mărcilor Dacia, Renault şi Nissan a livrat un volum de aproape 69.000 de auto­turisme noi, în valoare totală de circa 1,3 miliarde de euro.

Ţiriac Holdings a depăşit Opel România, având în ve­dere creşterile înregistrate de Hyundai. Aceasta este sin­gu­ra schimbare în top zece importatori după volume. Dato­ri­tă creşterilor înregistrate de Hyundai, care a urcat cu 40% la peste 8.000 de unităţi, volumul total al măr­cilor re­prezentate de Ţiriac Holdings a trecut de 9.500 anul trecut. Volumul de înmatriculări de autoturisme noi a crescut în 2019 cu peste 23% faţă de anul anterior, la 161.562 de unităţi, cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani. În decembrie au fost înmatriculate aproape 13.800 de autoturisme noi, în creştere cu 48% faţă de perioada similară a anului trecut.

Dacia, Nissan, Hyundai, Citro’n şi Ford sunt câştigătorii pieţei auto locale în 2019, fiind primele cinci mărci cu cea mai mare majorare a cotei de piaţă. Primele cinci mărci au înregistrat creşteri în cota de piaţă cuprinse între 0,3 şi 3 puncte procentuale, între cota de piaţă din 2018 şi cea din 2019.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.