Renumitul chirurg ieşean Grigore Tinică lansează astăzi un tratat despre cord şi anatomie chirurgicală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Renumitul chirurg ieşean Grigore Tinică lansează astăzi un tratat despre cord şi anatomie chirurgicală

GALERIE
lansare Grigore Tinica
  • lansare Grigore Tinica
- +

Cu ocazia lansării volumului „Cordul. Anatomie clinică şi chirurgicală”, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi inaugurează o nouă colecţie - cea de-a 36-a din portofoliul ei - Colecţia Medico-chirurgicală.

De ziua lui de naştere, renumitul chirurg ieşean Grigore Tinică, împreună cu medicul specialist în medicină legală, Cristina Furnică, lansează astăzi, de la ora 16, în amfiteatrul „Ioan Petrovanu” al Institutului de Anatomie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie  „Gr.T. Popa” Iaşi, tratatul „Cordul. Anatomie clinică şi chirurgicală”. Volumul este scos la Editura Universităţii "Al. I. Cuza” din Iaşi.

Grigore Tinică este fondatorul Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Institutul de Boli „George I.M. Georgescu” din Iaşi, doctor în ştiinţe medicale, profesor universitar de chirurgie cardiovasculară la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, profesor asociat al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova, distinguished professor al Carolinas Heart Institute and Heineman Medical Research, NC, USA şi membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale a Republicii Moldova. Cristina Furnică este doctor în ştiinţe medicale, şef de lucrări la disciplina Anatomie, Facultatea de Medicină din cadrul UMF şi medic specialist în medicină legală.

Odată cu lansarea tratatului „Cordul. Anatomie clinică şi chirurgicală”, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi inaugurează o nouă colecţie - cea de-a 36-a din portofoliul ei - Colecţia Medico-chirurgicală.

La eveniment sunt invitaţi prof. univ. dr. Ştefan Georgescu, rector al UMF Iaşi şi director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” din Iaşi, conf. univ. dr.Horaţiu Moldovan de la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti şi şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. dr. C.C. Iliescu” de la Spitalul Fundeni din Bucureşti, asist. univ. dr.Bogdan Rădulescu de la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti şi medic primar la  acelaşi institut, prof. univ. dr.Alexandru Călinescu de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi prof.univ. dr. Andrei Corbea-Hoişie, directorul Editurii Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza”.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.