anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

Reorganizare majoră la creşele din oraş: vor primi un număr dublu de copii

GALERIE
cresa copii
  • cresa copii
- +

Primăria a anunţat ieri reorganizarea activităţii creşelor astfel încât acestea să poată primi încă 387 de copii. De la mijlocul lunii iunie, creşele au fost redeschise pentru 383 de copii, în contextul prevenirii răspândirii bolii infecţioase Covid-19.

Un ordin comun al ministerelor de resort prevede obligativitatea asigurării în creşe a unei suprafeţe de minim 4,5 metri pătraţi pentru fiecare copil, a unei distanţe de cel puţin 2 metri între paturi, măsuţe etc, precum şi organizarea jocurilor astfel încât copiii să nu se apropie la mai puţin de 2 metri unii de alţii.

„Aceste prevederi au presupus reducerea semnificativă a numărului de copii care pot sta simultan în săli de clasă şi de masă, dormitoare şi alte spaţii comune“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Recent, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) a decis ca Direcţia Creşe să îşi organizeze activitatea astfel încât numărul de copii dintr-o grupă să nu fie mai mare de 15, aceasta fiind capacitatea maximă la care pot fi respectate normele de protecţie sanitară. În aceste condiţii, cele 11 creşe deschise vor primi în plus încă 387 de copii înscrişi în această vară. Astfel, în total, creşele din Municipiul Iaşi vor funcţiona cu 770 de copii faţă de un total de 959 de locuri, în condiţii de normalitate sanitară. Cele mai multe locuri suplimentare introduse de la 1 septembrie sunt la creşa nr. 10 (73), acolo unde, în această vară, au fost încheiate lucrări de modernizare.

„Până la sfârşitul anului vor fi finalizate lucrările de extindere şi modernizare de la Creşa nr. 1, care va avea o capacitate totală de 100 de locuri pentru copii, în condiţii normale“, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Pe de altă parte, municipalitatea a reamintit că familiile care au angajate bone pot solicita sprijin financiar de la bugetul local. De acest ajutor pot beneficia persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară şi ale căror venituri sunt de până la 3.500 de lei pe membru de familie. Ajutorul, lunar, are o valoare cuprinsă între 250 şi 710 lei, în funcţie de nivelul veniturilor pe membru de familie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Lucian DÎRDALA

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Alegerile locale sunt vulnerabile, prin comparaţie cu cele de la palierul naţional, pentru că în circumscripţii de dimensiuni reduse până şi deficienţele minore - şi, cu atât mai mult, încercările deliberate de viciere a rezultatului - pot avea consecinţe serioase.

Filmuletul zilei

opinii

On air

Florin CÎNTIC

On air

De treisprezece ani, prima săptămână din octombrie înseamnă pentru ieşeni un regal de spectacole de teatru. Aflat anul acesta sub zodia imprevizibilei „avarii pandemice”, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a reinventat, la fel ca în fiecare an.

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Radu PĂRPĂUȚĂ

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Ovidiu Nimigean nu este genul de scriitor care-şi satisface prin creaţie ego-ul emfatic şi care vrea să „ia faţa”, să domine un auditoriu redus la tăcere şi uimire. El, dimpotrivă, îşi ia cu această carte (O ureche de om pe o spinare de şoarece, Polirom, 2020) ingrata sarcină de a investiga lumea în teritoriile sale cunoscute îndeobşte, dar pe care cei mai mulţi se feresc cu bună ştiinţă să le cunoască, orbesc benevol sau le înţeleg anapoda, şi de a preveni la modul oracular („priveşte printre fisurile discursului dominant”, pag. 342, îndeamnă la un moment dat).

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Ciprian IFTIMOAEI

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Abraham Lincoln spunea că, în democraţie, „votul este mai puternic decât glonţul”. Oare chiar aşa să fie? V-aţi întrebat vreodată cât anume contează un vot în totalul voturilor exprimate? 

pulspulspuls

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Aşadar, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, vă povesteam ieri aicea cam care ar trebui să fie concluziunile corente, trase la rece, privind alegerile de duminică de la Iaşi, şi vorbeam de situaţiunea delicată din USR Iaşi, apoi de starea mafiei din jurul dipotatului dârvar Moş Vilă ot pemepeu. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.