Reparaţiile Pasajului Socola n-au început, dar s-au scumpit cu 4 milioane de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Reparaţiile Pasajului Socola n-au început, dar s-au scumpit cu 4 milioane de lei

GALERIE
Pasajul Socola
  • Pasajul Socola
- +

Reabilitări de şcoli şi de străzi, dar şi acordarea mai multor titluri de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi se numără printre proiectele de la următoarea şedinţă a Consiliului Local.

 

Consilierii locali se reunesc vineri într-o şedinţă de plen cu peste 30 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Printre acestea se află şi adoptarea indicatorilor tehnico-economici pentru reparaţiile capitale şi modernizarea Pasajului Socola. Devizul propus de comisia omonimă este de 38 de milioane de lei, cu 4 milioane mai mult decât se estima anul trecut, înainte de atribuirea contractului de proiectare.

În proiect se precizează că gabaritul podului va rămâne acelaşi, ca să nu trebuiască făcute exproprieri, şi că a cincea bandă destinată traficului rutier (pe sensul Centru-Socola) va fi realizată îngustând trotuarele şi celelalte benzi. Practic, benzile de lângă axul drumului vor avea 3,25 metri lăţime, iar celelalte, 3 metri. Pe trotuare se vor monta parapeţi şi vor fi amenajate şi piste de biciclete cu un singur sens. Lucrările vor dura un an, dar licitaţia de atribuire a contractului încă nu a fost lansată.

Un alt proiect vizează acordarea cetăţeniei de onoare a oraşului tuturor personalităţilor distinse cu titlul de Doctor Honoris Causa de către universităţile ieşene. Separat, cunoscuta actriţă originară din Iaşi Rodica Mandache va primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului şi, la fel, Marcel Gutman, supravieţuitor al Pogromului de la Iaşi.

Aleşii locali se vor pronunţa apoi asupra costurilor estimate pentru reabilitarea termică a mai multor şcoli şi grădiniţe, grupate în două loturi, în valoare totată de 31 de milioane de lei. Este vorba de 4 grădiniţe, 5 colegii şi 2 licee şi de 3 şcoli.

O sumă similară a fost estimată pentru refacerea a două străzi – Ciurchi şi Aurel Vlaicu, pe toată lungimea lor: 32 de milioane de lei. Termenul de execuţie este tot de 12 luni.

La categoria PUZ-uri, patru blocuri cu tot atâtea niveluri vor răsări în Moara de Vânt, dacă aleşii vor fi de acord. De asemenea, pe o suprafaţă de 6.600 mp de pe strada Trei Fântâni va fi construit un ansamblu industrial cu funcţiuni mixte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.