anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Repartizați la clase de filologie, deși au luat 4 la limba română la Evaluarea Națională

GALERIE
evaluare
 • evaluare
- +

Mulți elevi care nu au luat notă de trecere la examenul de limba română de la Evaluarea Națională au fost repartizați în clase de filologie la liceu.

Repartizarea elevilor în licee se face pe baza notelor de Evaluarea Națională. Examenele date la limba română și matematică reprezintă 80% din nota finală. 20% o reprezintă media claselor V-VIII.

Pentru repartizarea la liceu nu este nevoie ca elevii să obțină nici media finală 5, nici note de trecere la cele două examene: de matematică și de limba română. O explicație oficială o reprezintă faptul că statul garantează 10 clase.

Newsweek România a descoperit că și pentru a „umple” liceele, sunt admiși în clase de filologie elevi care au luat note sub 5 la examenul de limba română de la Evaluarea Națională. Astfel de cazuri se întâlnesc în toate județele.

La secția filologie a Liceului Ovidiu Densușianu din Hunedoara a fost admis un elev cu nota 4,3 la limba română.

La Liceul Ștefan Pricopiu din Vaslui, secția filologie, a fost repartizat un elev care a luat 4,9 la limba română. În același județ și tot la filologie a fost repartizat la liceul Ștefan cel Mare un elev cu nota 4,85 la limba română.

La Liceu Teoretic Olteni din Teleorman au fost repartizați la clase de filologie elevi cu note de 4,35 și 4,75 la examenul de limba română.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.