anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Repatriot: Ghid pentru românii care vor să se întoarcă în ţară

GALERIE
rep 2
 • rep 2
- +

Câţi români sunt acum în afara României? Câţi dintre ei vor să se întoarcă şi câţi chiar fac cale-ntoarsă în ţară? Ce îi aşteaptă aici şi cum se vor adapta la schimbările intervenite pe toate planurile în perioada în care au fost „afară“?

Sunt câteva dintre întrebările pe care o fundaţie, Romanian Business Leaders - Repatriot, le primeşte continuu de la cei care vor să facă pasul înapoi acasă. De fapt, e un pas spre o nouă etapă: un start-up în România, cu experienţa şi cu­noştinţele acumulate în străinătate, după cum o descrie foarte succint Felix Pătrăşcanu, cofondator al FAN Courier.

„Nu e niciun merit al politicienilor în faptul că oa­menii revin în România“, a spus, la rândul ei, senatoarea Iulia Scân­tei, prezentă la conferinţa Repatriot organizată ieri la Iaşi în parteneriat cu Primăria şi cu compania Avisso. Ca o continuare a acestui eveniment, Biroul RestartHome pe care Primăria îl va inaugura astăzi îm­preună cu Asociaţia „O şansă pentru fiecare“ vizează consilierea gratuită a celor care vor să revină la Iaşi ca să se lanseze în antreprenoriat.

Prin intermediul unei platforme online şi a unei linii telefonice dedicate, ie­şenii din Diaspora vor putea să solicite şi să obţină informaţii cu privire la oportunităţile de afaceri din oraş şi din regiune, date despre gradul de competitivitate din industria în care îşi doresc să activeze şi oportunităţile privind obţinerea unor finanţări nerambursabile. În acelaşi timp, prin departamentele sale de specialitate, Primăria Muni­cipiului va oferi ieşenilor repatriaţi sprijin în parcurgerea aspectelor care ţin de competenţa sa. Nu în ultimul rând, proiectul Restart­Home va contribui prin sesiuni de­dicate şi în mod gratuit la dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul persoanelor din Diaspora care îşi doresc să revină în ţară pentru a dezvolta propria afacere. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.