Repejor treceți și cetiți aici ce mai spun ultimele sondaje de pe rostogolul județului nostru

joi, 23 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Repejor treceți și cetiți aici ce mai spun ultimele sondaje de pe rostogolul județului nostru

Sondaje peste sondaje curg în aceste zile, dragii noștri, de pe tot rostogolul județului, iar veștile care se propagă din interpretarea acestora sunt așa de contradictorii încât de-ar fi să tragi o concluzie nici că ai putea.

Dar hai să vedem ce spun acestea și după aceea să vă faceți dumneavoastră o părere, că noi am stat toată noapte și ne-am frăsuit, dar pas de a ieșit ceva.

De-un paregzamplu, spun sondajele liberale, sau ceea ce comunică liberalii, că victoria lor este categorică, iar factorul decisiv al acesteia este suportul masiv din zona metropolitană. Nu mai puțin de 11 puncte ar avea Costel în fața lui Bogdan la Consiliul Județean, iar tot atâtea ar fi de partea lui Mihăiță în fața voturilor cumulate ale lui Marius și Cosette. Toate orașele din județ ar reveni peneleului, iar pentru restul doar ce ar rămâne ceva pe la Pocreaca și la Gura Bohotin.

De partea cealaltă, partidoiul nu se lasă mai prejos și prezice că gata, pică Costeluș, că-l dovedesc cu cinci procente cel puțin, pică și primarul liberal de Pașcani, pică stâlpul liberal și în cea mai mare comună de județ, iar în locul lor se ridică viguros noua generație social democrată cu cei doi Bogdănei.

Dar să-i lăsăm să vorbească, că așa e moda în campanie, și să vedem cam ce ar spune cifrele, după ce am făcut o medie a lor, le-am trecut în baza doi și am aplicat pentru conformitate transformata Fourier cu matrici transpuse.

Iată ce spun cifrele și cum factorul „x” influențează rezultatele

Cifrele, stimați telespectatori, spun că Mihăiță stă la 3x, Bodea la 2x, Bogdănel la 1x, Cosette la 7, Libelulă la 10, Blăjuț la 5, dar acestea au fost valabile pentru data de luni, 20 mai, la orele opt trecute fix, și că sunt în continuă schimbare, mai ceva ca indicele prețului petrolului pe piețele internaționale într-o zi în care se anunță un nou război în Golf.

Pe municipiu ar fi pe primul loc alianța useristă cu 3x, urmată de liberali cu 3x și de partidoi cu 2x. Trendul este că cresc useriștii și partidoiul, scad auriștii, iar liberalii stagnează. În partea satelor din județ partidoiul are 3x, useriștii 1x, iar liberalii 2x. Costeluș și Bogdan cel mare au 3x, dar, foarte surprinzător, fostul dipotat deștept Grămadă ar avea 2x.

Factorul Grămadă dă bătăi de cap lui Costeluș, pentru că el ia de la liberali și face marja dintre el și Bogdan de la județ să fie la joc, pe masă.

AUR este în trepidație, ca un motor care s-a supraîncălzit și patinează, iar acum oscilează la 1x pe județ și sub 10 pe municipiu.

La toate acestea se pot adăuga două surprize, anume că atât partidul lui Cosette, venit cu trenul de Ploiești, cât și cel al lui Blăjuț, adus de ultimele ploi de primăvară, ar avea cote de trecut pragul electoral.

Spuneți și dumneavostră, stimați telespectatori, dacă nu-i misterios peisajul electoral din acest an și câte întrebări nu se nasc din acesta?

De pildă, cât o fi acel „x” care urmează cifrelor zecilor din rezultatele sondajelor? Ptiu, adevărat este că aceste alegeri sunt ca Dosarele X!

Stați deci pe fază, că venim în episoadele următoare cu valoarea acestuia, cu aproximări până la a doua zecimală.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii