Repetiţie generală pentru recensământul de anul viitor. Peste 1.500 de ieşeni participă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Repetiţie generală pentru recensământul de anul viitor. Peste 1.500 de ieşeni participă

GALERIE
recensamant
  • recensamant
- +

Peste 1.500 de ieşeni vor participa luna aceasta la recensământul de probă. Datele vor fi colectate exclusiv în format digital.

Zilele acestea se desfăşoară recensă­mântul populaţiei. Nu este cel de anvergură, ci doar o repetiţie pentru pregătirea acestuia. Pentru participarea la recen­sământul de probă au fost selectate aleatoriu 50.000 de gospodării din toată ţara. „Dorim să testăm instrumentarul, aplicaţiile, modul de organizare, ca să vedem cum merge şi ce măsuri trebuie luate pentru ca la recensământul propriu-zis să fie totul în regulă“, ne-a explicat Doina-Cătălina Pară, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi.

În judeţul nostru, vor fi recenzate 1.560 de locuinţe din municipiul reşedinţă şi din Valea Lupului.

Cititi si: Repetiţie generală pentru recensământul de anul viitor. Peste 1.500 de ieşeni participă

În perioada 10-16 martie se desfăşoară aşa-numita etapă de autorecenzare, o măsură de protecţie împotriva Covid-19. Recenzorul va lăsa în cutia poştală un pliant şi va avea o scurtă întâlnire cu cei de la adresa respectivă ca să le explice cum să parcurgă procedura.

Practic, persoanele dintr-o locuinţă vor intra pe site-ul https://rpl.insse.ro pentru completarea formularului de preînregistrare. Pe adresa de e-mail pe care o vor da, vor primi un link către chestionarul individual. Chestionarele electronice sunt pentru fiecare membru al familiei, dar pot fi completate de o singură persoană din gospodăria respectivă.

Cei care nu pot să parcurgă această etapă din motive obiective vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului faţă în faţă. Această etapă se va desfăşura în perioada 22-31 martie.

Informaţiile colectate electronic în ambele etape vor fi preluate şi prelucrate în conformitate cu legislaţia privind protecţia datelor cu caracter personal.

Întrebările la care trebuie să răspundă persoanele selectate se referă la condiţiile în care locuiesc, inclusiv utilităţile din gospodărie, dar şi la studiile finalizate şi la veniturile lunare.

Potrivit OUG 19/2020, refuzul de a oferi informaţiile solicitate sau furnizarea unor date eronate se sancţionează cu amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei, iar împiedicarea accesului recenzorilor în locuinţe - dar şi nerespectarea de către aceştia a modului de înregistrare şi a confidenţialităţii informaţiilor - sunt pasibile de amenzi cuprinse între 1000 şi 5000 de lei.

Recensământul propriu-zis, care va avea loc peste aproximativ un an, se va desfăşura pe durata a 2-3 luni. „Populaţia va avea la dispoziţie mai mult timp în etapa de autorecenzare, după care recenzorii vor intra în teren, având, la fel, mai multe zile decât la recensământul de probă de acum“, a mai spus directorul executiv al Statisticii ieşene.

Informaţii despre recensământul populaţiei, inclusiv cel de probă, puteţi găsi pe adresa: www.recensamantromania.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.