Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Reportăjel de sub scena mai marilor Iaşului: cum s-a văzut de desubt?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Doamnelor şi domnilor, amânăm pe astăzi toate chestiunile fierbinţi din alte domenii ca să dăm prioritate de dreapta la un mare lot de bârfe, şmenuri, şuşanele venite aseară târziu cu ultimul tramvai, ăla de un’şpe fără cinci, spre depou. Prima şi cea mai arzătoare treabă: de unde atâta nervozitate a parlamentarilor PSD Iaşi la adresa premarelui Mihăiţă şi vicelui Habarnagiu, că vor să-i dea afară cu tot cu fulgi? 

Cică paharul s-ar fi umplut în Piaţa Urnirii, pe 24, atunci când Chirica l-ar fi pus pe Habarnagiu să păzească scările de urcare spre tribună, aşa încât nici un parlamentar să nu poată urca, cică pentru că erau persoane din casa regală pe scenă. Toţi au luat însă foc după ce i-au văzut acolo sus pe Văru Jan, de care Mihăiţă zice că s-a căţărat pe undeva prin spate şi s-a trezit cu el acolo sus, dar şi pe sinatoarea liberală Julia, care cică s-a strecurat pe scenă la braţ cu principesa Margareta, cu care are o relaţie ceva mai apropiată şi personală.

Gafe în lanţ, ce mai deal-vale... Cert este că toţi parlamentarii PSD vor acuma să participe şi ei la şedinţa de excludere, ca să tragă fiecare câte un şut în fund, iar ieri nu puteau participa, fiind la muncă, aşa că au cerut amânare. Gurile rele zic că cei mai nervoşi erau doi dipotaţi: madama cu Camelii de la Iaşi, dar şi madamul cu Gamela lui Pantazi de la Paşcani, Kunta A. Kinte pe numele lui. Madama cu Camelii cică a fost atât de vexată de gafa lui Mihăiţă încât ar fi zis în gura mare că aşa umilinţă nu va rămâne nepedepsită. Mihăiţă spune însă acuma prin partid că a trimis vorbă spre madamă de trei ori, ca să urce, dar că nu ar fi vrut. I-o fi frică oare de ceva lui Mihăiţă?

Concurs de înjurături şi scatoalce la partidoi: cine e câştigătorul?

Una scurtă cu scandalul de la partidoi şi despre limbajul colorat folosit în interior, plin de înjurături şi ameninţări, pe care sigur nu le-aţi văzut pe nici o cameră sau la vreo gazetă până acum. Cea mai neaoşă înjurătură, trasă direct de la tribuna şedinţei de partid pe muniţip, ar fi aparţinut conţilierului O Stafie cu Cioc, care s-a plâns alaltăieri că nu înţelege de ce e acuma aşa de marginalizat în partid, la câte a făcut pentru el, încheind apoteotic, în urale dar şi huiduieli, cu „Ce p*z** mă-sii am facut eu atâta de rău?“. A doua îi aparţine cică dipotatului de Paşcani Kunta A. Kinte, care l-ar fi înjurat de mamă pe Mihăiţă în gura mare, în piaţă, atunci când nu a fost lăsat să urce pe scenă. A treia înjurătură cică îi aparţine vicelui Habarnagiu, care cică i-ar fi adresat-o direct în faţă lui Măricel, la o întrunire recentă a ARDNE, de faţă cu mai marii administraţiunii din toate judeţele din zonă. Şi ca să ieşim din zona bărbătească şi să introducem şi o madamă în ecuaţie, haideţi să încheiem panoplia de înjurături anexând un gest recent al lui Măricel, care a fost cât pe ce să îi tragă peste cap cu o tabletă mare madamei conţilier judeţean de la partidoi Petra, colegă de partid dar din tabăra duşmanilor, fiind oprit în ultimul moment de cineva mai pe fază. Aşa că, iată, dragi cetitori, spuneţi şi voi: trăim au ba într-o veritabilă cetate a culturii, oraş universitar de sute de ani?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri