REPOTAJ/Spectacol impresionant în debutul Rocanotherworld. Public ieșean  deosebit: familii, copii, elevi, studenți, iubiți

sâmbătă, 22 iunie 2024, 03:00
4 MIN
 REPOTAJ/Spectacol impresionant în debutul Rocanotherworld. Public ieșean  deosebit: familii, copii, elevi, studenți, iubiți

Cea de-a IX-a ediție a festivalului Rocanotherworld a început cu un spectacol impresionant la Baza Sportivă Brizo din Aroneanu, reunind familii alături de copii, elevi, studenți, cupluri și grupuri de prieteni. Prima seară a festivalului a adus pe scenă artiștii Paul Tihan & Andra Andriucă, Fără Zahăr, Sarmalele Reci și Om la lună, în timp ce scena Silent Disco a vibrat sub ritmurile lui Alien, Amivers și Donisan.

La intrare, participanții au fost întâmpinați cu o zonă diversificată de mâncare, cu hot dog, burgeri, pizza și clătite. În zona de relaxare, prevăzută cu zeci de pufuri, oamenii s-au bucurat de socializare și povești, sub luminițele ce s-au aprins după lăsarea întunericului.

Odată ce s-a lăsat seara, lumea și-a făcut curaj și a început să danseze și să cânte alături de artiști. Cei care stăteau în fața scenei au trăit la maximum experiența și au dat frâu liber trăirilor, creând o atmosferă de neuitat.

 Cu mic, cu mare, la Rocanotherworld

Ecaterina a participat la prima seară a festivalului alături de logodnicul ei, venind special pentru Om la lună, trupă lor preferată. „E prima dată pentru logodnicul meu, eu am mai participat la edițiile mai vechi. Este o experiență faină și relaxantă! E minunat că poți veni cu familia! Noi am optat doar pentru seara aceasta, pentru că vrem să vedem Om la lună, trupa noastră preferată”, a transmis aceasta.

Pentru Roxana Aramă a fost prima experiență la Rocanotherworld. „Am fost invitată de niște prieteni și pentru că ascult rock și îmi place Om la lună, nu puteam să ratez această ocazie”, a precizat tânăra.

Gina Pavel este o veterană a acestui festival, acesta fiind al patrulea an în care participă la Rocanotherworld.

„Ne face mare plăcere să vedem atât aceleași trupe, cât și pe cele noi. E o plăcere să luăm parte la acest festival! Ne bucurăm aici, la Iași, de o atmosferă frumoasă, plăcută și încântătoare. Vom veni în toate cele patru seri. Toți artiștii de anul acesta sunt foarte buni și ne plac, dar mie, în special, îmi place Alternosfera și Robin and The Backstabbers. Însă, toți sunt fantastici, au un suflu nou și vin cu nuanțe occidentale”, a declarat Gina pentru „Ziarul de Iași”.

Din câte am înțeles de la cei veniți împreună cu familia, Rocanotherworld se trăiește mai bine alături de cei dragi. De exemplu, Georgiana a venit alături de soțul și copiii ei, care au 2 și 5 ani, iar pentru sănătatea lor, le-a pus căști antifonice.

„Am venit la Rocanotherworld de la prima ediție. Este cam singurul moment când în Iași se adună atât de multe formații care sunt pe placul nostru. Avem abonament pentru toate cele patru seri. Anul acesta, ar fi Asaf Avidan care îmi place foarte mult, dar și trupele de la noi sunt super, așa cum au fost în fiecare an. În cazul copiilor, este genul de muzică pe care îl ascultăm și, cumva, îl ascultă și ei”, a precizat Georgiana.

Activități diverse și sustenabilitate

Festivalul nu este doar despre muzică, ci și despre educație și recreere. Programul include workshop-uri, sesiuni de yoga, ecstatic dance, dezbateri, meditații ghidate și jocuri pentru toate vârstele.

În plus, Rocanotherworld promovează principii de sustenabilitate, reciclare și responsabilitate față de natură. Față de anul trecut, organizatorii au venit cu o nouă idee. Cei care își achiziționează bere la draft, o vor primi în pahare reutilizabile, de plastic. Paharul este luat după plata unei garanții de 10 lei. Aceasta va fi restituită după ce paharul va fi predat. Binînțeles, cei care doresc să îl păstreze drept amintire, nu vor mai primi cei 10 lei dați drept garanție pentru acesta.

O voluntară a festivalului ne-a oferit detalii despre standul de suveniruri marca Rocanotherworld.

 „Avem, în primul rând, tricourile noastre de la Rocanotherworld. Sunt din diferiți ani, începând din 2016, de la prima ediție, până în prezent. Avem și tricouri de la diverși artiști, cum ar fi cele de la Paul Tihan și Andra Andriucă. Mai avem șepci personalizate cu sigla Rocanotherworld, lumânări, stickere, tatuaje, borsete. Tricourile pornesc de la 70 de lei, cele din anii trecuți, iar cele de anul acesta sunt în jur de 150 de lei”, a precizat tânăra.

Dezbateri și campanii pentru animale

Sâmbătă și duminică, Grădina Palas va găzdui dezbateri cu invitați precum Cristina Oltean, Bogdan Șerban, Alexandru Lebedev, Mihai Mija, Giorgiana Dumitru, și Emil Munteanu. Aceștia vor pune în lumină teme de actualitate, cum ar fi inovația versus durabilitatea și mainstream versus nișă.

Rocanotherworld continuă și tradiția de a sprijini animalele fără adăpost prin campania „Ai cumva o păturică?”, unde vor fi colectate donații pentru căței și pisici. Pe malul lacului Aroneanu doritorii vor putea dona hrană, medicamente și alte lucruri necesare cățeilor și pisicilor fără adăpost din Iași, în zilele de 22 și 23 iunie, între orele 17:00 și 19:30. Fie că este vorba despre recipiente pentru mâncare și apă, nisip/silicat pentru litieră sau produse pentru curățenie, acestea sunt binevenite. (Andreea POPA)

 Informații despre program, bilete și transport găsiți AICI 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii