Reprezentanți de vârf ai administrației județene, prezenți astăzi la „Zilele învățământului special”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Reprezentanți de vârf ai administrației județene, prezenți astăzi la „Zilele învățământului special”

GALERIE
123456
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
- +

Consiliul Judeţean, prin vicepreşedintele CJ Sorin Afloarei, a dat asigurări cadrelor didactice din acest domeniu că instituţia pe care o reprezintă va sprijini cu prioritate proiectele acestui sistem educativ. Manifestarea „Zilele învățământului special” se va încheia vineri.

Cea de-a IX-a ediţie a „Zilelor învăţământului special şi special integrat ieşean” a debutat astăzi, în cadrul unui eveniment care s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Ion Holban”, la manifestare participând, pe lângă reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, şi reprezentanţi de vârf ai Consiliului Judeţean, ai Instituţiei Prefectului, ai Universităţii „Al.I. Cuza”, dar şi directorii şcolilor speciale din judeţ sau ai instituţiilor partenere.

Programul zilei a debutat cu un inedit moment artistic virtual, al elevei Livia Frona, de la Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos pentru elevii cu deficienţe de văz, care se pregăteşte şi la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, urmat de o retrospectivă a învăţământului special în contextul pandemiei, invitaţii evenimentului vorbind, de asemenea, despre provocările pe care le-a adus pandemia pentru învăţămâtul special. Totodată, a avut loc lansarea volumului „Anuarul învăţământului special şi special integrat ieşean”, ediţia a III-a, volum colectiv al cadrelor didactice de profil din judeţul Iaşi. De asemenea, au fost prezentate exemple de bună practică pentru şcolile speciale.

„Astăzi, cu bucurie, suntem împreună cu autorităţile locale şi cu partenerii noştri din comunitate care ne susţin în integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. Evenimentul de astăzi se află la cea de-a IX-a ediţie, este o tradiţie deja, şi reprezintă  pentru noi, specialiştii, şi nu numai, o campanie de promovare a drepturilor copiilor cu dezabilităţi. De asemenea, reprezintă un mesaj pe care noi îl susţinem în comunitate, un mesaj care îndeamnă la empatie, la acceptare şi la susţinere”, a punctat Gabriela Raus, inspector şcolar pentru învăţământul special.

La eveniment au participat prof. Luciana Antoci, inspector şcolar general al ISJ Iaşi, şi în calitate de invitaţi Sorin Afloarei - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, instituţie în administrarea căreia se află şcolile speciale, dar şi Adina Gîrjan - subprefect, şi prof.dr. Mariana Pop - reprezentantă a Universităţii „Al.I. Cuza”. Sorin Afloarei a ţinut să dea asigurări cadrelor didactice din şcolile speciale ieşene de susţinere şi sprijin în promovarea proiectelor inovatoare care pot îmbunătăţi actul terapeutic-recuperator al copiilor din acest sistem. „Zilelor învăţământului special şi special integrat ieşean” au loc în acest an în perioada 8-11 iunie, în şcolile speciale şi integratoare având loc activităţi dedicate carelor diactice şi părinţilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.