anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Reputat specialist ieşean, despre schema medicală a Flaviei Groşan: "Este hazardat"

GALERIE
medic pneumolog Iasi Traian-Mihaescu
 • medic pneumolog Iasi Traian-Mihaescu
- +

Prof.univ.dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog şi fost manager al Spitalului de Pneumologie din Iaşi, spune că e total incorect medical ce a făcut acel medic care spune că a vindecat 1.000 de oameni de Covid. Care sunt argumentele sale?

 

Schema de tratament folosită de medicul Flavia Groşan de la Oradea în tratarea bolnavilor de COVID-19 a fost demontată de multe voci ale sistemului medical. Prof.univ.dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog şi fost manager al Spitalului de Pneumologie din Iaşi, consideră că medicul bihorean a greşit din mai multe puncte de vedere aplicând schema de tratament declarată, respectiv cea bazată pe Claritromicină.

Cititi si: Profesorul Traian Mihăescu: „Internarea obligatorie a fost o greşeală în România. Nu a rezolvat absolut cu nimic situaţia“

“Dacă este obligatoriu în România protocolul fixat de Comisia de experţi, înseamnă că a greşit. Dacă acest protocol a avut şi are în continuare lacune, dacă nu e clar ce pacienţi trebuie trataţi şi cu ce viză, atunci sunt multe de discutat. Protocoalele de tratament în Covid sunt actualizate săptămânal în unele ţări. A afirma că dai tratament cu viză antivirală la bolnavi cu forme uşoare şi medii este hazardat! Astăzi, numai anticorpii monoclonali şi Remdesivir-ul par a avea o oarecare acţiune în prevenirea formelor grave; este încă dezbătută activitatea plasmei hiperimune! Orice tratament fără dovadă trebuie inclus într-un studiu clinic cu aprobarea comisiei de etică, şi nu dat după ureche! Nu este bine cum a procedat! Afirmă că «a vindecat peste 1.000 de pacienţi». Pentru un medic alopat, afirmaţia este nefondată! Dacă se înscria într-un studiu clinic, aşa cum a fost oferta internaţională, vedeţi Solidarity, era cu totul altceva", a declarat prof.univ.dr. Traian Mihăescu.

Cititi si: Traian Mihăescu, profesor doctor iesean: “Testați, Testați, Testați!” – dar si raționați!

Claritromicina folosită de medicul Flavia Groşan în tratamentul bolnavilor pe care susţine că i-a tratat şi vindecat de COVID-19 este un antibiotic macrolid utilizat în tratarea faringitei, amigdalitei, sinuzitei maxilare acute, bronşitei cronice, pneumoniei atipice etc. Uneori, este folosită şi pentru tratarea Legionellosis. Conform unui studiu de cohortă din Danemarca, realizat în perioada 1997-2011 şi publicat în 2014 în revista British Medical Journal, administrarea de claritromicină creşte riscul de deces cardiac cu 76%, faţă de penicilina V. Flavia Groşan a declarat în presă că, aplicând „reţeta minune”, a vindecat peste 1.000 de pacienţi cu COVID-19. Mai mult chiar, aceasta a subliniat faptul că, deşi pacientul ajunge la o saturaţie de oxigen sub 80%, nu este cazul să se prezinte la spital, declaraţia stârnind revoltă mai ales în rândul medicilor ATI, cei care se confruntă în aceste zile cu un număr mare de bolnavi care ajung foarte târziu la unităţile medicale. “Profesorul Andrew Khalil spunea: dacă pacientul merge bine, presupui că e de la medicaţie; dacă pacientul evoluează rău, presupui că e de la boală, fără a recunoaşte efectele secundare ale tratamentului”, spune profesorul Mihăescu.

Care adaugă că Janelle S. Ayres afirma, în revista Science, că antiviralele pot fi «oarecum» eficiente la cazurile medii, scurtând durata infecţiei, dar pentru pacienţii cu forme serioase de boală, ţinta terapeutică trebuie să fie susţinerea adecvată a organismului. "Pneumonia, sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS), şocul septic, disfuncţia multiorganică sunt cauzate de răspunsul inadecvat al gazdei faţă de infecţia virală. Scopul tratamentului la aceste cazuri este susţinerea adecvată a gazdei, şi doar aplicarea unui tratament cu viză antivirală, dar fără dovadă ştiinţifică de eficienţă. Nu, pacienţii gravi nu se vindecă singuri! Terapia de suport cu oxigen, ventilaţie, dexometazona, anticoagulante, terapie antibacteriană şi antifungică când este cazul etc. este esenţială!”, a adăugat prof.univ.dr. Traian Mihăescu.

Cazul medicului Flavia Groşan a ajuns şi pe masa Colegiului Medicilor din Bihor. Ieri, aceasta a fost chemată în faţa Comisiei de Etică. Potrivit dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, Flavia Groşan a purtat doar o discuţie amiabilă cu membrii comisiei. Aceasta a adăugat că nu se vor lua niciun fel de măsuri asupra medicului. „Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontologie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiile publice a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a spus dr. Carmen Pantiş.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.